Duple trake (foto: Đorđe Đoković)
Duple trake (foto: Đorđe Đoković)
21.09.2015, 09:49

Novih 350 metara zaštitne ograde na „duplim trakama”

č: | fb:

U toku je postavljanje zaštitne ograde na “duplim trakama” od raskrsnice sa Uzun Mirkovom, pa skoro do Sinđelićeve ulice u dužini od 350 metara. Vrednost ovih radova je 2,2 miliona dinara, a finansiraju se iz gradske kase.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić objašnjava da je bilo neophodno postaviti zaštitnu ogradu i u tom delu „duplih traka”, jer je to jedini način da se spreče građani da prelaze „duple trake” van pešačkog prelaza, koje su praktično magistralni put sa velikom frekvencijom saobraćaja. On podseća da je u ovoj godini bilo nekoliko saobraćajnih nesreća na „duplim trakma” u kojima je više sugrađanaa povređeno, upravo jer su pretrčavali saobraćajnicu van pešačkog prelaza, tako da je odlučeno da se i na ovom potezu postavi zaštitna ograda.

Duple trake

Duple trake (Foto: Đorđe Đoković)

Ranije je zaštitna ograda postavljena od pešačkog prelaza kod Železničke ulice do „Singidunuma” i kod naselja “Zbratimljeni gradovi”. U Gradskoj direkciji ne isključuju mogućnost da zaštitna ograda bude postavljena i na potezu od „Singidunima” do Dušanove ulice, ali ne u ovoj godini.

 

Duple trake

Duple trake (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 35 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara