Radovi na fasadi (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na fasadi (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2015, 12:35

Veliko sređivanje Valjevske gimnazije

č: | fb:

Radovi na sanaciji fasade na Valjevskoj gimnaziji, koji se realizuju u okviru Programa modernizacije škola, biće završeni za mesec dana, rečeno je danas u ovoj školi. Krajem prošle godine Ministarstvo prosvete raspisalo je tender za sanaciju fasade na Valjevskoj gimnaziji, koji se finansiraju i iz zajma Evropske investicione banke i tada je najavljeno da će radovi početi u martu. Međutim radovi na fasadi Valjevske gimnazije, koji koštaju 4,1 milion dinara, počeli su nedavno i prema najavi izvođača GP „Modular” biće završeni za mesec dana.

Sređeni deo fasade

Sređeni deo fasade (Foto: Đorđe Đoković)

Letnja pauza u najstarijoj srednjoj školi u Valjevu iskorišćena je za rekonstrukciju učionica, kluba Gimnazijalac, sređivanje i opremanje kabineta, kao i za izgradnju rampe za invalide. Direktor dr Vojislav Andrić kaže da su svi ovi radovi urađeni kako bi se poboljšali uslovi za život i rad učenika i nastavnika. On navodi da je renovirano deset učionica. „Zahvaljujući Fondaciji ‘Novak Đoković’ renoviran je kabinat za fiziku, u koji je uloženo, uključujući i nabavku moderne opreme, oko dva miliona dinara, tako da ćemo imati najsavremeniji kabinet fizike. Ovdašnje građevinsko preduzeće ‘Greda’ je finansiralo adaptaciju i opremanje kabineta za matematiku za učenike sedmog i osmog razreda”, kaže Andrić.

Kabinet fizike

Kabinet fizike (Foto: Đorđe Đoković)

Kabinet matematike

Kabinet matematike (Foto: Đorđe Đoković)

Rampa u Gimnazijalcu

Rampa u Gimnazijalcu (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevska gimnazija je od „Telekoma” dobila donaciju od 300.000 dinara za nabavku osam projektora, dok je Fond „Gordana Lazarević” donirao 16 računara zakabinet informatike, koji je takođe ovog leta renoviran.

Još vesti iz Gimnazije

Deset učenika Valjevske gimnazije i profesor učestvuju u Frankfurtu na Festivalu dramskih sekcija na nemačkom jeziku. To je treći festival, nakon Temišvara i Osjeka, na kome učestvuju učenici bilingvalnog odeljenja sa Nušićevom autobiografijom na nemačkom jeziku.

U petak, 25. septembra u đačkom klubu Gimnazijalac biće organizovana „Noć istraživača”, ali će program biti u podne, a ne uveče ili u ponoć. Instituti za biologiju, mikrobiologiju i hemiju Beogradskog univerziteta prikazaće devet eksperimenata i nekoliko naučnih radova.

Direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić najavio je i da će u utorak 29. septembra gostovati akademik Duško Kovačević, koji će predstaviti svoja dramska dela. U književnoj večeri učestvovaće i članovi Dramskog studija Valjevske gimnazije.

Aktuelno

Vlada Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 2 sati 15 minuta

Nejasnog ima i kod ministarstava, ne samo ministara...

Prigovaranje "novoj vladi" zbog članova koji su tu gde su samo po nedokučivoj milosti Božjoj i volji Predsednikovoj, iz reda je još jednog otkrivanja rupe na saksiji. Isto važi za prigovaranje...

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 1 sati 57 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 1 komentar

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan 4 sati

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara