Industrijska zona (foto: Đorđe Đoković)
Industrijska zona (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2015, 09:02

Gradska kasa punija za preko pola miliona evra

č: | fb:

Nakon prodaje još tri objekta, ukupne površine preko 15.700 kvadrata u industrijskoj zoni u Goriću na prostoru bivše fabrike nameštaja “Stefil”, gradska kasa biće punija za 544.000 evra.

Od pet objekata, koji su ostali u vlasništvu Grada u industrijskoj zoni, prodata su još tri, a kupci su valjevske firme. Proizvodna hala “Nameštaj”, površine 10.805 kvadrata prodata je preduzeću “Samedi” za 396.000 evra, dok je hala “Sandučara i stoličara” od 2.802 kvadrata prodata preduzeću “Termo sistem tehnika” za 90.000 evra. Preduzeće “Gradnja beton“, je kupilo bivšu upravnu zgradu “Stefila” površine 2.111 kvadrata za 58.000 evra.

Pre par meseci je prodata hala „Crne kutije“ površine 3.940 kvadrata preduzeću ABC-test iz Valjeva. Ostala je neprodata hala „Kombidoza“ površine 5.688 kvadrata, koja će biti podeljena na tri dela i ponuđena na prodaju u narednih mesec dana. U planu je da do kraja godine svi objekti u industrijskoj zoni budu prodati i stavljeni u funkciju, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako su sva preduzeća kupovinom objekata preuzela obavezu i zapošljavanja novih radnika, proporcionalno veličini objekata, doći će i do povećanja broja zaposlenih, očekuje gradska vlast.

Preostale slobodne parcele u industrijskoj zoni, koje su u vlasništvu grada Valjeva će takođe biti ponuđene na prodaju potencijalnim investitorima. U Gradskoj upravi navode da će planom i programom razvoja industrijske zone biti definisani način kupovine i infrastrukturno opremanje zemljišta za nove investitore. Planirano je i uređenje saobraćajnica unutar industrijske zone, kao i izgradnja nove saobraćajnice, koja će povezati obilazni put sa industrijskom zonom što je i predviđeno Planom generalne regulacije „Privredna zona“ Valjevo.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 37 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 26 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.