Registracija Prijava preko FB
Industrijska zona (foto: Đorđe Đoković)
Industrijska zona (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2015, 09:02

Gradska kasa punija za preko pola miliona evra

č: | fb:

Nakon prodaje još tri objekta, ukupne površine preko 15.700 kvadrata u industrijskoj zoni u Goriću na prostoru bivše fabrike nameštaja “Stefil”, gradska kasa biće punija za 544.000 evra.

Od pet objekata, koji su ostali u vlasništvu Grada u industrijskoj zoni, prodata su još tri, a kupci su valjevske firme. Proizvodna hala “Nameštaj”, površine 10.805 kvadrata prodata je preduzeću “Samedi” za 396.000 evra, dok je hala “Sandučara i stoličara” od 2.802 kvadrata prodata preduzeću “Termo sistem tehnika” za 90.000 evra. Preduzeće “Gradnja beton“, je kupilo bivšu upravnu zgradu “Stefila” površine 2.111 kvadrata za 58.000 evra.

Pre par meseci je prodata hala „Crne kutije“ površine 3.940 kvadrata preduzeću ABC-test iz Valjeva. Ostala je neprodata hala „Kombidoza“ površine 5.688 kvadrata, koja će biti podeljena na tri dela i ponuđena na prodaju u narednih mesec dana. U planu je da do kraja godine svi objekti u industrijskoj zoni budu prodati i stavljeni u funkciju, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako su sva preduzeća kupovinom objekata preuzela obavezu i zapošljavanja novih radnika, proporcionalno veličini objekata, doći će i do povećanja broja zaposlenih, očekuje gradska vlast.

Preostale slobodne parcele u industrijskoj zoni, koje su u vlasništvu grada Valjeva će takođe biti ponuđene na prodaju potencijalnim investitorima. U Gradskoj upravi navode da će planom i programom razvoja industrijske zone biti definisani način kupovine i infrastrukturno opremanje zemljišta za nove investitore. Planirano je i uređenje saobraćajnica unutar industrijske zone, kao i izgradnja nove saobraćajnice, koja će povezati obilazni put sa industrijskom zonom što je i predviđeno Planom generalne regulacije „Privredna zona“ Valjevo.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 3 sati 32 minuta

U Valjevu novozaraženih 240

U Valjevu je 240, u Kolubarskom okrugu 443 novozaraženih. Od 18. do 24. januara registrovan je 141 novooboleo od koronavirusa mlađe populacije. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 855, u...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 39 minuta

Vozio sa 2,44 promila alkohola u krvi

Policija na Ubu sinoć je isključila iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg vozača "juga" koji je vozio sa 2,44 promila alkohola u organizmu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana,...

Ivica Dačić  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 50 minuta

Boj se Danajaca, i kad darove donose...

U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u Valjevu makar što je u njemu krupan Đoka, baš naš Đoka...  · 6 komentara