Stepenište od Tamiške do Drinske ulice  (foto: www.valjevo.rs)
Stepenište od Tamiške do Drinske ulice (foto: www.valjevo.rs)
05.10.2015, 06:59

Stepenište umesto blatnjave staze

č: | fb:

Rekonstruisano je stepenište na Petom puku između Sinđelićeve i Čačanske ulice, kao i ono koje vodi od Vatrogasnog doma do Bolničkog bloka, dok je novo stepenište izgrađeno na stazi koju su “trasirali” građani od Tamiške do Drinske ulice u Brđanima, koje je dugačko 28 metara i ima blizu 50 stepenika. Meštani tog dela grada kažu da već godinama svi tuda prolaze jer je to najkraći put, ali je s jeseni, pa i zimi, tu bila “opšta kaljuža”.

Stepenište od Vatrogasnog doma do Bolničkog bloka

Stepenište od Vatrogasnog doma do Bolničkog bloka (Foto: www.valjevo.rs)

U ove radove sređivanja i izgradnje stepeništa iz gradske kase je investirano 2,8 miliona dinara. “Rekonstrukcija stepeništa na Petom puku između Sinđelićeve i Čačanske koštala je 980.000 dinara. Ideja je bila da tu uradimo pokretne stepenice, ali se od toga odustalo, jer smo zaključili da nije vreme da se takvo stepenište gradi u Valjevu. Ipak se nadam da ćemo sledeće godine uspeti da uradimo jedne pokretne stepenice i to od Majdana na Poparama do podnožja”, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić i dodaje će u narednih dvadesetak dana biti urađena i rasveta stepeništa od Sinđelićeve do Čačanske ulice.

Stepenište između Sinđelićeve i Čačanske ulice

Stepenište između Sinđelićeve i Čačanske ulice (Foto: www.valjevo.rs)

Građani mogu da pokrenu inicijativu i da upute dopis Gradskoj direkciji, za izgradnju stepeništa u svom kraju, kako bi imali bolju komunikaciju. “Realizovaćemo svaki predlog koji se pokaže opravdanim, bez obzira na to da li treba da se rekonstruiše ili gradi novo stepenište”, poručuje Dragan Jeremić. 

 

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 54 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 12 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara