Televizija Va plus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Televizija Va plus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2015, 13:20

Od danas zajednički program 11 TV stanica

č: | fb:

Od danas počinje emitovanje zajedničkog programa Nove mreže Srbije, koju čini 11 lokalnih TV stanica „od severa do juga”, među kojima je i TV Va plus, koja je među osnivačima ove mreže. Zajednički program, u okviru koga će biti informativne emisije, serije, filmovi, dokumentarci i emisija „Vox populi“, biće emitiovan svakog dana od 19 do 23 časa u 11 gradova Srbije od Subotice do Vranja, što praktično znači da će imati gledanost na nacionalnom nivou. Direktorka i urednica TV Va plus Branka Jevtić kaže da je ideja o osnivanju Nove mreže Srbije začeta pre pet meseci sa ciljem da se lokalne TV stanice vide dalje od područja na kome se emituje njihov program, ali i „da pokažemo da Srbija postoji i van Beograda”.

„Osnovni motiv udruživanja u Novu mrežu Srbije je bio da povećamo gledanost lokalnih televizija, ali istovremeno i da ne budemo jedni drugim konkurencija u nekim oblastima. Zato smo odlučili da napravimo četiri sata zajedničkog programa od 19 do 23 časa, s tim što svaka televizija zadržava svoju informativnu emisiju od 19 časova u trajanju od 20 minuta, da bi nakon toga emitovali desetominutnu zajedničku informativnu emisiju sa prilozima iz gradova članica Nove mreže Srbije”, najavljuje Jevtić.

Branka Jevtić i Predrag Lučić

Branka Jevtić i Predrag Lučić (Foto: Đorđe Đoković)

Novinar TV Va plus Predrag Lučić objašnjava da će svaka lokalna televizija raditi priloge od dva minuta, kroz koje će predstaviti svoju sredinu sa svim specifičnostima, aktuelnostima i zanimljivostima, a o izboru priloga za emitovanje odlučivaće centralna redakcija čiji je urednik dugogodišnja novinarka Maja Divac. „To je jedan od načina da pokažemo da Srbija nije samo ‘krug dvojke’. Ima još naroda u ovoj zemlji, pored žitelja prestonice, koji imaju probleme, koji su uspešni, daroviti, ali se za njih malo zna i čuje, a Nova mreža Srbije je upravo prilika da se i o njima progovori”, kaže Lučić.

Za prvu zajedničku emisiju, koja će biti emitovana večaras od 19.20 nakon informativne emisije „Dan u 19”, redakcija TV Va plus je ponudila dva priloga, priču o ovogodišnjem „Abro festu” i o sajmu zimnice u Koceljevi, koja je izabrana za premijerno prikazivanje. Repriza je u 22.20 časova, nakon druge informativne emisije. 

Projekat Nova mreža Srbije podržao je OEBS, čiji su predstavnici najavili da će organizovati treninge i obuke, kako bi lokalne TV stanice, kako reče Lučić, imale stabilne redakcije i kvalitetan informativni program. „Bitno je da se nametnemo kvalitetom i dobrim sadržajem i da Nova mreža bude prihvaćena od gledalaca kako bi bili znatno vidljiviji na teritoriji cele Srbije", rekao je novinar Predrag Lučić.

Pored TV Va plus, članice Nove mreže Srbije su lokalne televizije iz Subotice, Kragujevca, Užica, Paraćina, Čačka, Loznice, Vranja, Pančeva, Obrenovca i Šida. „Bolje je ujediniti se i ići zajedno, nego da budemo jedni drugima konkurencija”, poručuju iz TV Va plus uoči emitovanja zajedničkog programa koji startuje večeras od 19.00 časova.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 49 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 13 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara