Festival duvan čvaraka (2014.) (foto: Kolubarske.rs)
Festival duvan čvaraka (2014.) (foto: Kolubarske.rs)
07.10.2015, 13:03

Festival duvan čvaraka pomeren za 18. oktobar

č: | fb:

Ovogodišnji deseti jubilarni Festival duvan čvaraka biće održan u nedelju 18. oktobra, saopštili su danas organizatori. Kako je objašnjeno, pošto je najavljena kiša, odlučeno je da se umesto u nedelju 11. oktobra, kako je ranije najavljeno, čvarkijada odloži za drugi vikend.

Na ovogodišnjem Festivalu duvan čvaraka učestvovaće 60 oranijaša, većinom iz valjevskog kraja, biće blizu 70 izlagača, a očekuje se preko 30.000 posetilaca. Organizatori najavljuju da će ove godine, sudeći po broju prijavljenih učesnika, biti napravljeno rekordnih 1,2 tone čvaraka, koji će moći da se pazare po ceni od 1.000 dinara kilogram.

Kada je prvi put, pre deset godina organizovan Festival duvan čvaraka, bilo je samo 11 učesnika, desetak izlagača i nekoliko stotina posetilaca. Prošle godine na čvarkijadi je bilo 37 učesnika i više od 10.000 posetilaca, što je i rekordan broj od početka održavanja Festivala. 

Povodom jubilarnog 10. Fesrivala sutra će u 19.00 časova u holu Centra za kulturu biti otvorena izložba fotografija pod nazivom „Slani, a slatki”, na kojoj će biti prikazna decenija valjevske čvarkijade.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...