Temelji nove Hale sportova (foto: Đorđe Đoković)
Temelji nove Hale sportova (foto: Đorđe Đoković)
23.10.2015, 06:54

Nemci zainteresovani da grade halu sportova

č: | fb:

Na stolu gradskog rukovodstva je ponuda jedne nemačke firme koja bi izgradila halu sportova u Valjevu po sistemu „ključ u ruke“ za 1,1 milijardu dinara do septembra 2016. godine. Gostujući na „Vujić“ televiziji direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić je obelodanio najnovije planove vezane za izgradnju hale sportova, najavljujući mogućnost da se u posao uključi poznata nemačka kompanija.

„U naredne tri nedelje treba da obavim nekoliko razgovora, da pokušam da ubedim one koji odlučuju da je to dobra ponuda koju treba prihvatiti. Treba mi pomoć, ne samo članova vlade iz redova socijalista, nego i naprednjaka“, kaže Jeremić. On objašnjava da bi kompanija iz Nemačke izgradila halu sportova po sistemu „ključ u ruke“, što bi koštalo 1,1 milijardu dinara, a plaćanje je u roku od 48 meseci. „Mi već imamo 300 miliona dinara, koje smo planirali za nastavak radova na trećoj fazi. Grad bi obezbedio još 400 miliona dinara, tako što bi se naredne četiri godine iz budžeta izdvajalo po 100 miliona dinara i isto toliko bi trebalo da obezbedi Država u naredne četiri godine, što je 1,1 milijarda dinara, koliko bi koštala hala sportova, koja bi bila izgrađena do septembra sledeće godine“, kaže Dragan Jeremić.

On naglašava da će ceo posao biti u skladu sa zakonom, što podrazumeva tender i javnu nabavku. „Ukoliko se pojavi neko sa boljim uslovima od ove nemačke kompanije, koja je gradila Alijanc Arenu u Minhenu, jedan od najmodernijih stadiona na svetu, naravno da će posao biti njegov“, kaže Jeremić.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Uzdajući se u finansijsku pomoć Države, Jeremić podseća da je nedavno potpisan ugovor o zajedničkom finansiranju nastavka radova na fiskulturno-sportskoj sali u Užicu čija je izgradnja počela pre pet godina. Tada je ministar sporta Vanja Udovičić rekao da u državi ima preko 260 objekata čiji je procenat izgrađenosti od 5 do 95 odsto i da je zato Ministarstvo pokrenulo projekat „Završi započeto“ iz koga će Užice dobiti novac za završetk radova. Dragan Jeremić veruje da će se i Valjevo naći među “završi započeto”.

Jeremić kaže da je zamolio predsednika Opštine Ub Darka Glišića za pomoć, koji je već obavio nekoliko razgovora i spreman je da pomogne da se obezbedi novac za izgradnju hale sportova u Valjevu. „Ja ne sumnjam u njegovu reč, kao što ne sumnjam ni u valjevski SNS da će da pomogne, nadam se da će se uključiti i Mihailo Jokić, i da ćemo zajedničkim snagama uspeti da obezbedimo iz državne kase po 100 miliona dinara godišnje u naredne četiri godine“, rekao je Dragan Jeremić.

On je podsetio da je odluka o izgradnji hala sportova doneta pre 17 godina, usvojena je i odluka da se započeti radovi završe, tako da to da li nam treba ili ne hala sportova nije više pitanje koje zahteva odgovor. „Sad je pitanje, kako je završiti“, rekao je direktor Gradske direkcije gostujući na „Vujić“ televiziji.  

Pitanje kako završiti halu sportova bilo je aktuelno i 10. jula na sednici Skupštine grada kada su odbornici odlučili da se Grad kreditno zaduži za 200 miliona dinara, kako bi bila nastavljena treća faza radova na sportskom objektu, uz dodatnih 100 miliona dinara koji su obezbeđeni rebalansom budžeta, tačnije od očekivanih prihoda od prodaje Doma vojske. S obzirom na to da Dom vojske nije prodat, i sva je prilika da neće ni biti, nema ni očekivanih porihoda, tako da je budžet za nastavak radova na hali sportova “tanji” za 100 miliona dinara. 

Aktuelno

Pogled sa Srednjeg Povlena ka Jablaniku i Medvedniku (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 1 dan 4 sati

Zaštitimo valjevske planine dok ne bude kasno...

Svim prostornim planovima, od devedesetih pa i sada, valjevske planine su predviđene za zaštitu. Zaštita je posebno važna i zbog toga jer se ograničava i zabranjuje eksploatacija mineralnih sirovina.  · 15 komentara

Kanabis u stakleniku (foto: PU Valjevo)
Saopštenje policije Pre 1 dan 4 sati

U plasteniku gajio kanabis

Valjevska policija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila V. M. (1983) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...  · 3 komentara

Bilbord ispred Gradske uprave (bajata Čvarkijada) (foto: Kolubarske.rs)
Gost-post: Mirjana Đorđević 19.07.2024

Plakatiranje – izgubljeni u vremenu i prostoru

Dugo, dugo vremena je Valjevo galerija plakata prošlih i davno prošlih događaja. Tako ispred zgrade Gradske uprave Valjeva, na bilbordu stoji 17. Čvarkijada (2023.) sa jedne strane, a sa druge...  · 5 komentara