Radovi na krovu Zubnog (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na krovu Zubnog (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2015, 13:48

U potkrovlju zubnog biće ordinacije Doma zdravlja

č: | fb:

Rekonstrukcija potkrovlja zgrade Zubne poliklinike u Karađorđevoj ulici, gde će sledeće godine biti preseljene pojedine službe Doma zdravlj, biće završena za mesec dana. Pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja dr Radiša Jokić kaže da će prvo će biti renoviran krov, potom adaptiran prostor u potkrovlju zubnog, a preseljenje ordinacija zavisiće od toga kada će biti nabavljena oprema.

„Urađen je projekat za adaptaciju potkrovlja koje je već duže vreme prazno i u tom delu će biti smeštene četiri ordinacije, opšte medicine  i medicine rada, koje će raditi u dve smene. U tom novom prostoru ordiniraće dva lekara medicine rada i šest lekara opšte medicine, i tu će svoje kartone imati pacijenti tih lekara. Takođe u rekonstruisanom potkrovlju zgrade zubnog, na površini od preko 250 kvadrata, biće smešteno previjalište, preventivni centar i savetovalište, koje se trenutno nalazi pri medicini rada, jer ne postoji drugi adekvatan prostor u Domu zdravlja“, kaže dr Jokić i podseća da je zgrada  Doma zdravlja napravljena pre 35 godina, tako da su kapaciteti nedovoljni za današnje potrebe.

Nakon preseljenja dela opšte medicine i medicine rada u novi prostor, što se očekuje početkom sledeće godine, u ordinacije na prvom spratu u Domu zdravlja biće smeštena ginekologija. Vrednost radova na adaptaciji krova i rekonstrukciji potkrovlja zubnog, koji će biti završeni do kraja meseca, je oko četiri miliona dinara. Izvođači radova, koji se finansiraju iz gradske kase, su valjevska građevinska preduzeća “Trem gradnja” i “Kej”. 

Radovi na krovu Zubnog

Radovi na krovu Zubnog (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 3 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara