Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
03.11.2015, 09:57

Nema stentova za redovne intervencije

č: | fb:

U Opštoj bolnici nema dovoljno stentova za redovne intervencije, tako da se trenutno ugrađuju samo hitnim pacijentima. Razlog za to je što je novac namenjen za nabavku stentova već potrošen zbog povećanog broja pacijenata, a narednih dana trebalo bi da UO Direkcije Repupličkog zavoda za zdravstveno osiguranje odobri novac za dodatnu nabavku stentova za potrebe valjevske angiosale do kraja ove godine. Direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić očekuje da će za 7-8 dana dobiti odluku o odobrenim dodatnim sredstvima, nakon čega će kupiti stentove. „Ovaj problem bi trebalo da bude prevaziđen u narednih desetak dana, a najvažnije je da najugroženiji pacijneti neće trpeti, jer imamo dovoljno stentova za pacijente sa akutnim infarktom srca, koje koristimo samo za ona stanja koja pacijnetu mogu da ugroze život“, kaže Grujičić.

Direktor valjevske bolnice dodaje da je u poslednje vreme povećan broj pacijenata koji imaju potrebu za hitnom ugradnjom stenta, a proteklih dana, pored pacijenata iz Kolubarskog okruga, bilo je i onih koji dolaze iz Loznice i Šapca. 

Angiosalu u Valjevu finansiralo je Ministarstvo zdravlja Srbije sa nepunih 80 miliona dinara, a otvorena je 22. decembra 2010. godine. Prema tadašnjim podacima, u Srbiji je bilo 19 angiosala, šest ih je bilo u Beogradu, a poslednja je otvorena u Užicu. Radi se tokom 24 sata svih 365 (366) dana u godini, a od poziva za pomoć pacijenta sa akutnim infarktom srca, kompletna ekipa je u angiosali za najviše 15 minuta.

Bolnicu napustila dr Irena Matić

Interventni kardiolog dr Irena Matić, koja je angiosalu vodila od njenog otvaranja 2010, napustila je Opštu bolnicu. Ona je prošle sedmice podnela zahtev za prekid radnog odnosa iz, kako je navela, ličnih razloga. Irena Matić je u avgustu ove godine smenjena sa mesta šefa angiosale, a na njeno mesto je postavljen dr Milan Nikolić. Dr Irena Matić je dala ogroman doprinos radu angiosale, a kako nezvanično saznajemo, dalji rad nastaviće u jednoj privatnoj klinici u Beogradu. Direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić kaže da njen odlazak neće ugroziti rad angiosale. 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 20 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 4 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara