Filijala PIO (foto: Đorđe Đoković)
Filijala PIO (foto: Đorđe Đoković)
10.11.2015, 13:55

Ne radi ambulanta u Domu penzionera

č: | fb:

Ambulanta u Domu penzionera ne radi zbog „manjeg požara“ u zgradi gde je smeštena, saopšteno je iz Doma zdravlja. Tragom te vesti saznali smo da ambulanta najverovatnije neće raditi ni sledeće sedmice. Dr Irena Živanović pacijente prima u zgradi Doma zdravlja, u ordinaciji broj 4, a dr Sanja Simić ne radi jer je na bolovanju zbog „povrede na poslu“.

Ovo je Kolubarskim.rs danas rekao dr Zaven der Hazarjan, vd direktor Doma zdravlja, koji pojašnjava i uzroke požara u zgradi Valjevske filijale PIO fonda. „Prošlog vikenda je u Klubu penzionera bilo neko slavlje, a požar su, koliko znam, izazvali električni uređaji – frižider ili šporet. Požar se sa prizemlja proširio i na sprat, na prostorije u kojima su kancelarije, previjalište i ordinacija lekara“, kaže dr Hazarjan. Dodao je kako je šteta velika, te da je „obaveza PIO fonda da prostor dovede u prvobitno stanje“.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, do požara je došlo u četvrtak uveče posle eksplozije frižidera zbog „kratkog spoja“ u trenucima kada se niko u tom delu zgrade nije nalazio. Vatrogasci su intervenisali pre izbijanja plamena, ali je šteta ipak velika i prema prvim procenama kreće se preko 800.000 dinara. Izgoreo je inventar u kuhinjskom delu Kluba penzionera, a puklo je i nekoliko velikih stakala od po nekoliko kvadrata.

Na spratu, zbog dima iz prizemlja, oštećeni su zidovi i deo inventara u kancelarijama Udruženja penzionera, Udruženja invalida rada, Gradskog odbora PUPS-a, pa i ambulante i previjališta Doma zdravlja. Zgrada Filijale PIO fonda je osigurana, te će deo troškova sanacije posledica požara biti pokriven. Ostalo će morati da snose sami korisnici poslovnog prostora. Prijava je podneta i Gradskoj upravi, koja, principijelno, isplaćuje oko deset odsto utvrđene štete.

Eventualni problem mogao bi biti i u tome što deo novca, koji bi mogao (trebao) da izdvoji PIO fond, zahteva određenu proceduru da bi bio odobren, a potom iskorišćen i opravdan. Pokušali smo danas da proverimo i te detalje ali su, kako nam je rečeno u telefonskom razgovoru, „direktor filijale i načelnici službi (bili) na sastanku u Beogradu, a sutra se ne radi (državni praznik, 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu, prim BV)“.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 2 sati 12 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 7 sati 22 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar