Filijala PIO (foto: Đorđe Đoković)
Filijala PIO (foto: Đorđe Đoković)
11.11.2015, 10:43

Ambulanta može da radi

č: | fb:

Ambulanta Doma zdravlja u Domu penzionera nije pretrpela nikakvu štetu i može da radi, rekao je danas Kolubarskim.rs direktor Valjevske filijale PIO fonda Ljubiša Damnjanović, koji se juče, zbog zauzetosti važnim sastankom u Direkciji PIO fonda u Beogradu nije javljao na naše pozive. Precizirao je kako je Dom zdravlja ugovor o korišćenju prostora za ambulantu zaključio sa Gradskim udruženjem penzionera a ne sa PIO fondom.

I u Udruženju penzionera kažu kako su kancelarije na spratu zgrade uveliko sređene, kao i ordinacija lekara i previjalište u ambulanti, te da nema nikakvog razloga da ambulanta ne radi, što je juče utvrdila i „komisija Doma zdravlja“, što je Kolubarskim.rs potvrdila i „druga strana“.

Kada će ambulanta početi da radi još nije poznato, a do tada će pacijenti, kojih sa kartonima u Domu penzionera ima oko 4.000, morati da idu u Dom zdravlja, gde će, kao i prethodnih dana, biti raspoređivani nekom od lekara u smeni bilo da se radi o pregledima ili prepisivanju uobičajene terapije uz napomenu da se recepti sada ne mogu naručivati telefonom.

Zbog oprečnih izjava nekoliko izvora sa kojima su Kolubarske.rs juče razgovarale, danas smo utvrdili da je do požara došlo 3. novembra, te da nikakve proslave u Klubu penzionera nije bilo. Radilo se normalno, sve je ostalo u najboljem redu, čak je na spratu zgrade, gde je ambulanta DZ, bila čistačica, koja u momentu izbijanja požara u Klubu penzionera nije mogla da interveniše zbog dima koji se širio. A sve je, izgleda, krenulo od kabla, kojim je strujom napajan frižider.

Vatrogasci su po dobijanju poziva imali problema da sa Petog puka dođu u centar grada zbog toga što je, zbog širenja vrelovoda, raskopan deo Sinđelićeve ulice, od Pasterove do Ulice Ljube Kovačevića, pa je eventualno izostala efikasnija akcija. Zgrada Filijale PIO fonda je osigurana, pa će biti naplaćena velika stakla od po nekoliko kvadrata, koja su zbog povišene temperature popucala.

Udruženje penzionera će morati da snosi troškove zamene izgorelih uređaja, a pravom „radnom akcijom“ članova i ljudi koji ga vode dosta toga je već urađeno, a preduzete su i mere da se, angažovanjem majstora, otklone one posledice požara, koje nije bilo moguće drugačije sanirati.

Iz naših današnjih razgovora, poredeći ih sa jučerašnjim, gotovo da provejava sumnja kako u svemu, ipak, ima i politike. Kao da se i u ovoj situaciji namiruju neki stari obračuni pojedinaca i(li) institucija.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 sati 4 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 6 sati 14 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar