Putokaz (foto: Đorđe Đoković)
Putokaz (foto: Đorđe Đoković)
16.11.2015, 17:53

Obilazak, stvarno ili šala?

č: | fb:

U Bulevaru palih ratnika, nekoliko stotina metara od zgrade Policijske uprave prema Ulici Mirka Obradovića, na jednoj banderi postavljen je „putokaz“ na kome piše obilazak sa strelicom koja upućuje ka pravcu levo. „Putokaz“ jedva vidljiv, posebno iz automobila, ali oni koji ga uoče, a čini se da ga mnogi vozači primete, poštuju i skreću levo, a da ne znaju zbog čega i kuda će ih to levo odvesti. Pojedini vozači stanu, osmotre „putokaz“, bude im sumnjiv, ali ipak ne produže pravo, nego se vrate nazad, jer im to levo baš i ne odgovara! Jedan vozač je čak pomislio da se radi Ulica Mirka Obradovića i da su je „napali“ iz Hajduk Veljkove, otuda „putokaz“ za levo. Vozač autobusa kaže da je primetio „putokaz“ još pre nekoliko dana, „ne postupa po naređenju“, jer misli da se neko šali.

Šala, dečja igra ili pravo obaveštenje za vozače? Pitala nadležne, pre svih one u Gradskoj direkciji, koji su zaduženi za ulice, što uključuje i radove zbog kojih bi se vozači upućivali na obilazak, pitala u Vodovodu... i saznala da niko ništa ne radi u tom delu grada i da niko nije banderu oblepio obaveštenjem. Objasnili su mi „da su u pitanju radovi i da se zbog njih saobraćaj preusmerava, bio bi postavljen saobraćajni znak koji pokazuje obavezan pravac zbog radova, a nikako ne bi oblepljivali banderu sa belim papirićem na kome nešto piše“. Iz Gradske direkcije poručuju vozačima da ne reaguju na takva obaveštenja. 

Moram priznati, da su se nadležni malo nasmejali mom pitanju, kao ja naivna, a posebno kada su videli fotografiju – oblepljenu banderu. Možda je njima smešno, vozačima koji skreću levo i onima koji se vraćaju, sigurno nije. Uostalom, k'o da smo jednom improvozovali nešto, pa što ne bismo i „putokaz“ i oblepili banderu belim papirićem. Jeftinije je, a cilj je postignut. Vozači poštuju preporučen smer ili se vrate, bar oni koje sam danas videla. 

 

Pronađi znak

Pronađi znak (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 7 sati 49 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara