KK Metalac u Dračiću (foto: Vesna Sirovljević)
KK Metalac u Dračiću (foto: Vesna Sirovljević)
20.11.2015, 10:50

KK Metalac sa mališanima iz Dračića

č: | fb:

Košarkaši Metalca su, predvođeni trenerima Vladom Đokićem i „Belim“ Teofilovićem, posetili OŠ „Dragoljub Ilić“ u Dračiću, gde su se sa đacima družili oko sat vremena. O školi i pesniku Dragoljubu Iliću čije ime nosi, piscu pesme „Mislio sam da je život...“, inače bratu poznate spikerke Drage Ilić Jonaš, govorio je direktor Zoran Novaković Vučko, profesor fizičke kulture i fudbalski trener.

KK Metalac u Dračiću

KK Metalac u Dračiću (Foto: Vesna Sirovljević)

Potom su razgovarali sa prvacima, koji su naučili azbuku, a na kraju održali i tribinu na kojoj je bilo reči o košarci, o počecima njihovih karijera, značaju sporta za razvoj dečijih ličnosti... Naravno, fotografisali su se sa đacima, a devojčice i dečaci iz Dračića i okolnih sela mogli bi, koliko u ponedeljak, da budu gosti Metalca na utakmici ABA lige sa zagrebačkom Cedevitom.

KK Metalac u Dračiću

KK Metalac u Dračiću (Foto: Vesna Sirovljević)

Ovo je nastavak akcije KK Metalaca na popularizaciji košarke i regrutovanju novih navijača, pa su dvojica valjevskih košarkaša bila u gradskoj OŠ „Andra Savičić“, gde su učestvovala u ekološkoj akciji na širenju svesti o potrebi čuvanja prirode i zaštiti životne sredine.

Prisećamo se da su devojčice OŠ „Dragoljub Ilić“, 1990-tih, bile druge na Opštinskom prvenstvu osnovnih škola u košarci, kada su „tesno“ izgubile od OŠ „Nada Purić“ u kojoj su tada igrale i devojčice, koje su trenirale u ŽKK Student. Poseban kuriozitet te utakmice je podatak da je ekipa iz Dračića na utakmicu u Valjevo došla pešice jer nije bilo redovnog autobuskog prevoza u godinama hiperinflacije i svekolikog siromaštva! Kao trener vodio ih je njihov profesor „Vučko“ Novaković.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 10 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...