Vojni poligon Đenovac (foto: Đorđe Đoković)
Vojni poligon Đenovac (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2015, 12:11

Vlasništvo u Krušiku menjati za vojnu imovinu

č: | fb:

Svoj vlasnički udeo u HK “Krušik” Grad treba da menja za imovinu na teritoriji Valjeva, a koja je u vlasništvu vojske, predlaže Pokret za Valjevo.

Pokret za Valjevo traži od skupštinske većine da već na sledeoj sednici lokalnog parlamenta donese odluku da grad Valjevo uputi zahtev Ministarstvu odbrane da se vlasnički udeo  Grada u Holding korporaciji “Krušik” konvertuje u imovinu na području Valjeva čiju prodaju je nedavno oglasilo Ministarstvo odbrane.

Skupština grada je prošle godine donela odluku da svoja potraživanja od “Krušika”, koja su tada dostigla ukupnu vrednost oko 830 miliona dinara, pretvori u akcije Holdinga, i udeo u vlasništvu. Pokret za Valjevo smatra da je za Grad to vlasništvo praktično beskorisno, jer njime ne može da se trguje na berzi. Zato traži da Skupština uputi zahtev Ministarstvu odbrane  da se taj udeo zameni za imovinu koju Ministarstvo želi da proda, a to su kasarna Kadinjača, objekti i zemljište u kompleksima Popare, Đenovac, Kličevac, Boričevac, Belo polje, Pričević.

Aleksandar Vujić

Aleksandar Vujić (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik Pokreta za Valjevo Aleksandar Vujić kaže da je to ogroman kapital sa kojim Valjevo do ovog trenutka nije moglo da raspolaže, a koji bi značajno mogao da unapredi ponudu potencijalnim investitorima i doprinese boljem uređenju grada jer se objekti nalaze na važnim gradskom lokacijama. “Poret za Valjevo će insistirati da se naša inicijativa nađe na dnevnom redu već sledećeg zasedanja lokalnog parlamenta uz napomenu da će od svih stranaka, i parlamentarnih i onih koji to nisu, tražiti podršku za ovu ideju”, dodaje Vujić.

Pokret za Valjevo poručuje da će pokušati da dobije saglasnost svih u nastojanju da se Valjevu vrati 830 miliona dinara što je skoro pola gradskog budžeta. “To je kapital koji bi ozbiljno doprineo razvoju grada”, poručuje predsednik Pkreta za Valjevo Aleksandar Vujić.

 

 

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 2 sati 3 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...