VTV (foto: Đorđe Đoković)
VTV (foto: Đorđe Đoković)
25.11.2015, 14:52

Na prodaju i „Vujić televizija”?

č: | fb:

Buduća vlasnica Radio Valjeva Doris Aćimović zainteresovana je i za kupovinu „Vujić televizije”, potvrdio je za Kolubarske.rs suvlasnik i glavni i odgovorni urednik te televizije Milan Milinović. On kaže da su pregovori o prodaji sto posto kapitala VTV u toku, a direktno pregovaraju većinski vlasniki Vidoje Vujić i „neki ljudi koji su kupili Radio Valjevo”. Milinović nije mogao da precizira da li je pregovarač Doris Aćimović ili Zlatko Majdak, direktor firme "Entertainment media group". Milinović kaže da su, prema njegovim saznanjima, potencijalni kupci izrazili želju da u Valjevu, pored radio stanice, imaju i televiziju, pa su odlučili da kupe VTV, koja ima dobru gledanost i rejting. „Ja sa njima nisam direktno razgovarao s obzirom na to da sa manjinski vlasnika. Ukoliko većinski vlasnik Vidoje Vujić prihvati ponudu za prodaju svog dela i ukoliko ponuđena cena bude povoljna i ja ću bez razmišljanja prodati svoj deo, koji je 30 posto. Međutim, ako cena bude smanjena ili daleko ispod realne, razmisliću da napravim konzorcijum kako bi otkupili 70 posto udela u Televiziji firme ‘PVC stolarija Vujić Valjevo’, kaže Milinović.

Milan Milinović

Milan Milinović (Foto: Đorđe Đoković)

Milan Milinović, koji je na čelu „Vujić televizije”, koja postoji 19 godina, objašnjava da nikada ne bi razmišljao o prodaji bez obzira na ponudu i cenu, da je u poziciji da ostvaruje profit u ovoj delatnosti, da obezbedi novac i sigurnost sebi i zaposlenima. „Da živimo u gradu koji ima malo drugačiji odnos prema medijima, i da je malo prosperitetniji, da ima privrednih aktivnosti, sigurno da ne bi bilo nikakvih razgovora o prodaji VTV”, objašnjava Milan Milinović. Odgovarajući na pitanje, kako Doris Aćimović, ili neko drugi, ima interes da kupi „Vujić televiziju” i kako će njima poći za rukom da ostvare profit, Milinović kaže da ne razmišlja o njihovoj računici niti bi da ulazi u to da li se i šta krije iza kupovine Radio Valjeva, a sada i interesovanja za kupovinu „Vujić televizije”.

„Moguće je da su potencijalni kupci VTV i budući vlasnici Radio Valjeva zainteresovani za ukrupnjavanje televizija na nivou Srbije i pravljenje nekih radio i TV mreža”, pretpostavlja Milan Milinović i dodaje da ovo nije prvi put da je neko zainteresovn za kupovinu „Vujić televizije”.

Pravni zastupnik Doris Aćimović i firme "Entertainment media group" Dejan Savić potvrđuje da su njegovi klijenti zainteresovani za kupovinu “Vujić” televizije, ali pod uslovom prodaje sto posto kapitala tog medija. Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega uslovni kupac Radio Valjeva Doris Aćimović nije potpisala kupoprodajni ugovor, a bilo je najavljeno da će to učiniti u petak 20. novembra, Savić najavljuje novi termina, a to je četvrtak ili petak.

„Razlog prolongiranja je prigovor koji je ministar privrede Željko Sertić usvojio, pa se papirologija u Agenciji za privatizaciju sređivala da bi sve bilo po zakonu. Radio Valjevo će biti, najverovatnije, već od petka u rukama Doris Aćimović. I mi čekamo potpisivanje ugovora kako bi istoj firmi ‘Radio Valjevo doo’ pripojili i VTV, jer su pregovori o kupovini te televizije u toku. Čeka se samo dogovor oko kupoprodajne cene, ali pod uslovom prodaje 100 posto kapitala te televizije”, kaže pravni zastupnik Doris Aćimović i firme "Entertainment media group" Dejan Savić.

Kolubarske.rs ranije su pisale o budućoj vlasnici Radio Valjeva, kao i o tome da će najstariji elektronski medij u gradu biti deo nacionalne mreže lokalno-regionalnih radio stanica u vlasništvu Doris Aćimović i radiće u sluźbi građana. U sklopu radio stanice priprema se otvaranje Regionalne zabavno-informativne televizije sa centrom u Valjevu.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 29 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...