Pauk (foto: Đorđe Đoković)
Pauk (foto: Đorđe Đoković)
30.11.2015, 08:20

„Pauk“ podigao 382 vozila

č: | fb:

Za prvih deset meseci ove godine "pauk" je u kasu JKP „Vidrak“, u okviru koga posluje i parking služba, "doneo" 1,75 miliona dinara. Prema podacima ovog javnog preduzeća od početka godine do kraja oktobra "pauk" je podigao i odvezao 321 vozilo, od tog broja po nalogu saobraćajne policije, zbog nepropisnog parkiranja, bilo je 254 odnošenja vozila sa čuvanjem, 15 odnošenja, kao i 61 pokušaj odnošenja vozila. Po nalogu komunalne policije bilo je 18 odnošenja automobila, u najvećem broju slučajeva to su parkirana na zelenoj površini ili ostavljena neregistrovana vozila na javnoj površini. Po nalogu Suda ili Višeg tužilaštva „pauk“ je intervenisao 34 puta kod saobraćajnih nezgoda, kada je trebalo ukloniti havarisano vozilo.

Direktror „Vidraka“ Đorđe Milanović kaže da ovo javno preduzeće samo obavlja uslugu za policiju, komunalnu policiju i Sud, odnosno Tužilaštvo i tu uslugu, u skladu sa cenovnikom, naplaćuje. Vozač, koji je nepropisno parkirao automobil, moraće da plati „uslugu odnošenja“ sa ležarinom 5.110 dinara, plus prekršajnu kaznu za pogrešno parkiranje. „Samo odnošenje vozila košta 4.382 dinara, plus čuvanje, što dnevno iznosi 728 dinara. Pokušaj odnošenja vozila košta 1.457 dinara, a to je situacija kada je 'pauk' zakačio ili već podigao vozilo, a u tom trenutku se pojavi vlasnik“, objašnava Milanović.

Najviše nepropisno parkiranih vozila, koja je za prvih deset meseci pokupio „pauk“, bilo je sa registracijom Valjeva 331, dok je 51 automobil bio sa registarskim oznakama . I mada se vozačima čini da su na meti češće „obična“ vozila, a ređe luksuzni automobili, Milanović kaže da su ne meti sva vozila koja su nepropisno parkirana, bez obzira koja marka automobila je u pitanju.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 29 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara