Fudbalski teren u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
Fudbalski teren u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
03.12.2015, 08:08

Završen teren za mali fudbal

č: | fb:

U Naselju Oslobodioca Valjeva rekonstruisan je teren za mali fudbal, u planu je sanacija pešačkih staza, izgradnja još jednog parkinga, košarkaškog terena i postavljanje česme. 

Sportski teren, u koji je uloženo dva miliona dinara, koristiće i članovi škole fudbala „Fleš“, koji su ove godine organizovali turnir u malom fudbalu i bili inicijatori rekonstrukcije terena. „Pored asfaltiranja podloge i postavljanja novih golova, urađena je ograda oko terena, a pored dva postojeća, postavićemo još dva reflektora. Planiramo da sledeće godine pokrijemo ovaj teren kako bi bio u funkciji preko cele godine i na korist deci našeg najvećeg naselja “, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Fudbalski teren u Kolubari 2

Fudbalski teren u Kolubari 2 (Foto: Đorđe Đoković)

Dodaje da će ovaj teren biti pod video nadzorom, kako ga ne bi oštetili huligani, kao što će kamerama biti pokriveni novi Park na Jadru i Park Pećina.

Na inicijativu žitelja naselja Kolubara 2 sledeće, ako ne i ove godine, u delu gde se nalazi parkić za decu i amfiteatar, biće izgrađena česma, a za čistije i lepše naselje obezbeđeno je dvadesetak novih kanti za otpatke.

 

Biće još mini sportskih terena u gradu

 

Jeremić je najavio da će u valjevskom najvećem naselju biti izgrađen i košarkaški teren, a u planu je izgradnja košarkaškog terena na Pećini kod restorana Zdravljak i sportskih terena na Poparama. „Još pre četiri godine obećali smo da ćemo izgraditi sportske terene na Poparama, međutim problem je to što grad nema adekvatnu parcelu u svom vlasništvu na kojoj bi se gradio košarkaški i fudbalski teren. Mi smo sada ušli u izmenu urbanističkog plana tog dela grada, koja će biti završena do maja sledeće godine, kako bi otkupili parcelu u centru Popara, na kojoj ćemo graditi fudbalski i košarkaški teren“, objašnjava direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Ukoliko socijalisti budu na vlasti ili deo vladajuće koalicije nakon lokalnih izbora sledeće godine, insistiraće na izgradnji bar još dve mini sportske hale. „Planirana je mini hala pored fudbalskog stadiona u Parku Paćina, za koju postoji projekat, a druga bi bila izgrađena u MZ Gradac, pored OŠ ‘Vladika Nikolaj Velimirović'. U Ministarstvu turizma konkurisali smo sa projektom mini hale na Divčibarama, čija je vrednost oko 75 miliona dinara“, kaže Dragan Jeremić. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 15 sati 32 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara