Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
10.12.2015, 14:10

Roditelji nezadovoljni kažu da su prevareni

č: | fb:

I ove godine mališani Predškolske ustanove „Milica Nožica” boravili su na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, i dok pojedini roditelji kažu da je bilo problema, da je organizacija bila loša, direktor tvrdi suprotno.

U redakciju Kolubarskih.rs, i još nekih medija, stiglo je pismo roditelja, čije navode je potvrdilo još nekoliko roditelja dece koja su na Divčibarama boravila od 30. novembra do 6. decembra. U pismiu stoji da je „direktor Zlatomir Marković na sastanku, koji je održao pre rekreativne nastave, roditeljima obećao nekoliko stvari od kojih ni jedna nije ispunjena”.

Po tvrdnji roditelja nije obezbeđena lekarska nega za decu 24 časa dnevno, nije bilo dovoljno vode za piće. Takođe, roditeljima je rečeno „da će sve biti jeftinije jer sve organizuje vrtić, ali nije bilo tako jer kao i prethodnih godina bila angažovana turistička agencija Big-enex. Rečeno je da je ove godine prednost to što je cena rekreativne nastave ista kao i lane, ali nisu nam rekli da će deca boraviti šest, a ne sedam dana, rečeno nam je da će hrana biti transportovana svakodnevno, ali nije, tako da su deca često jela jaja ili jela koja se prave od jaja”, navodi roditelj u pismu. Dodaje da je vrhunac loše organizacije i nemarnog odnosa prema deci to što su poslednjeg dana boravka na Divčibarama mališani napustili sobu u 9.00 časova, a ka Valjevu krtenuli tek u 14 časova. „Punih pet sati deca su držana napolju i po hodnicima bez i jednog obroka, mesta za odmor i igru”, tvrdi roditelj koji je pismo, uz potpis, dostavio redakciji Kolubarskih.rs.

Zlatomir Marković

Zlatomir Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica” Zlatomir Marković negira te navode, tvrdeći suprotno, uz pitanje „zbog čega neki roditelji prave problem bez problema i plasiraju u javnost neistinu”?

„Organizacija jeste išla preko agencije, jer mi po zakonu ne možemo da organizujemo rekreativnu nastavu, ali Bigenex nije naplatio usluge, tako da je sedam dana ili šest noćenja na Divčibarama roditelje koštalo isto kao i prošle godine 11.800 dinara. Deca su imala četiri obroka dnevno i to vrlo kvalitetna, uz meso, povrće, voće i slatkiše, i hrane je bilo u izobilju. Obezbeđeno je 700 litara vode za pripremanje hrane i 2.500 flašica vode za piće“, kaže Marković i dodaje da sva količina vode nije potrošena.

Direktoru Predškolske ustanove nije jasna primedba da u odmaralištu nije bilo lekara, a da je to roditeljima obećno. „Nije tačno da je obećan lekar u odmaralištu. Rečeno je da će deci biti 24 časa dostupan lekar i medicinska sestra, koji ordiniraju u ambulanti na Divčibarama, koja je samo nekoliko metara udaljena od odmarališta, što je dogovoreno sa rukovodstvom valjevskog Doma zdravlja“, kaže direktor.

Zlatomir Marković ne negira da su deca napustila sobe u devet časova i da je jedna grupa pet sati čekala na prevoz za Valjevo. Objašnjava da je to „uobičajena procedura kada jedna smena završava boravak, a druga dolazi“. Odgovarajući na našu opasku da „procedura jeste uobičajena, ali nije uobičajeno čekanje autobusa pet sati“, Marković objašnjava da je bilo stotinu dece, a samo jedan autobus na raspolaganju, tako da se prva grupa vratila u Valjevo oko 11.00 časova, a druga grupa oko 14.00 časova. On negira tvrdnju roditelja da su deca bila napolju i bez obroka.

Zlatomir Marković ponavlja da mu nisu jasni motivi i to nekolicine roditelja koji se žale bez razloga i navodi da je namera i želja Predškolske ustanove da, organizovanjem rekreativne nastave, što više dece ode na zimovanje i da što više njih boravi u prirodi.

Ove zime na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, u šest grupa organizovanih u novembru, decembru i februaru, boraviće 600 mališana, što je 200 više nego prošle godine. „I to je dokaz da roditelji imaju poverenje u vaspitače i Predškolsku ustanovu i da rado šalju svoju decu na rekreativnu nastavu“, zaključuje Zlatomir Marković.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 19 sati 41 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara