Pavle Badovinac (foto: Đorđe Đoković)
Pavle Badovinac (foto: Đorđe Đoković)
11.12.2015, 17:00

Au revoir

č: | fb:

Danas se u Valjevskoj gimnaziji zatvara menifestacija „Nedelja francuske kulture“. Tokom  nedelje zainteresovani su uživali u programu koji su priredili učenici bilingvalnih odeljenja sa profesorima. Poslednji dan ove manifestacije obeležilo je prezentovanje francuskog sporta učenika IV – 5 u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Gimnazijalci su pokazali svoje poznavanje istorije francuskog sporta.

 „Mojim drugovima i meni bilo je veliko zadovoljstvo da obrađujemo ovu temu, jer svaki od nas trenira neki sport. Ja treniram košarku, moji drugovi odbojku i fudbal. Poštujem francuske sportove sa loptom, u tome su sjajni, ali lično najviše cenim košarkaša Tonija Parkera“, istakao je Pavle Badovinac, gimnazijalac i najmlađi član košarkaškog kluba Metalac.

Miodrag Topličević

Miodrag Topličević (Foto: Đorđe Đoković)

(Foto: Đorđe Đoković)

Za Miodraga Topličevića, učenika IV- 5, najdraži francuski sportista je teniser Gael Monfis „Jedva smo čekali ovaj dan, da naše odeljenje koje ima najviše sportista u generaciji prikaže što zna o sportovima“, dodao je on.

Od 18 časova i 30 minuta večeras će se održati predavanje „Francusko – srpska književna prožimanja“, gost – predavač je Željka Janković asistent za francusku književnost Filološkog fakulteta.

Podsećanja radi, u nedelji za nama gimnaziju je posetio Fabris Peto, ataše za francuski jezik  Francuskog instituta, prikazivan je francuski dokumentarni film „Nije zlato sve što sija“, predavanjem „Galerija znamenitih“ predstavljen je život i rad Beleza Paskala, dok je Kler Bije, koordinatorka za francuski jezik, vodila radionicu za učenike osnovnih škola.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...