Temelji nove Hale sportova (foto: Đorđe Đoković)
Temelji nove Hale sportova (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2015, 07:34

Ponovo raspisan tender za halu sportova

č: | fb:

Sudeći po tenderu koji je pre deset dana raspisala Gradska direkcija za izvođača radova za nastavak izgradnje hale sportova, gradska vlast je odustala od varijante da sportsku dvoranu izgradi jedna nemačka firma po sistemu „ključ u ruke” za 1,1 milijardu dinara do septembra 2016. godine.  

Tender za nastavak radova na hali sportova, koji je raspisan pre deset dana, završava se 8. januara do kada je rok za dostavljanje ponuda, a u tenderskoj dokumentaciji je naznačeno da je maksimalni rok za završetak radova 90 radnih dana. Ovo je drugi tender za valjevsku halu sportova u ovoj godini, prvi je bio objavljen 31. avgusta, međutim on je poništen jer je, kako je navedeno u obaveštenju o obustavi tendera, “ponuđena cena viša od procenjene vrednosti predmeta javne nabavke”.  A, procenjena vrednost je bila 250 miliona dinara bez PDV-a.

Kada je u julu odlučeno da se Grad kreditno zaduži za 200 miliona dinara, računajući na 100 miliona dinara od prodaje Doma vojske, rečeno je da je za nastavak radova na hali sportova potrebno 300 miliona dinara, kako bi bila ozidana i pokrivena. Prema procenama, u halu koja će imati 5.000 mesta, treba investirati 7,5 miliona evra, dok je u dosadašnje radove uloženo 1,1 milion evra. U budžetu  grada za 2016. godinu planirano je 200 miliona dinara kredita za nastavak radova na hali sportova, a nije se odustalo ni od prodaje imovine, od koje bi novac bio uložen u nastavak radova, čime gradnja hale sportova ne bi bila okončana.

Gradska vlast ponovo se uzda u pomoć države. Postoje realne šanse da jednu fazu završi Grad, a preostale dve da finansira Država. "Predstoje nam razgovori u Ministarstvu omladine i sporta da se iz republičke kase izdvoji novac za radove na valjevskoj hali sportova u 2017. i 2018. godini”, rekao je pre dva dana novinarima direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 sati 53 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...