Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2015, 12:21

Decembarska generacija vojnika

č: | fb:

U Drugom centru za obuku Vojske Srbije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, zakletvu su danas položili vojnici decembarske klase koji su se prijavili za doborovljno služenje roka u VS. Zakletvu su položila 195 vojnika, a među njima je i 29 devojaka na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Jovica Draganić

Jovica Draganić (Foto: Đorđe Đoković)

Svečanosti je, pored porodice i prijatelja, prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Jovica Draganić.

„Za državljanina Republike Srbije nema veće časti od ove koju vi sada doživljavate. Stati u vojnički stroj i snažnim glasom dati zakletvu svojoj Srbiji pred starešinama svoje vojske, svojim porodicama izraz je najlepšeg rodoljublja i uzvišenog osećanja odgovornosti za budućnost i bezbednost naše države“, kaže general potpukovnik Jovica Draganić. Ukazao je i na to da nije lako biti vojnik, al je lepo i časno. „Dobrim vojnikom se ponose i porodica i jedinica“, rekao je general potpukovnik Draganić.

Dušica Radulović

Dušica Radulović (Foto: Đorđe Đoković)

Jedna od dvadeset i devet devojaka koja je pristupila vojsci je Dušica iz Aranđelovca. „Volim vojsku i uniformu, zato se osećam sjajno. Ovo je moj dokaz da poštujem svoju otadžbinu i pretke“, rekla je Dušica Radulović.

Stefan Rakić iz Užica sa ponosom je govorio o dolasku u valjevsku kasarnu. „Služenje vojnog roka je tradicija moje porodice, voleo bih da ovo bude moj posao. Porodica je ponosna na mene, zato se osećam odlično“, dodao je Rakić.

Stefan Rakić

Stefan Rakić (Foto: Đorđe Đoković)

Polaganju zakletve prisustvovali su i Nenad Nedić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane, general major Vojin Č. Jondić, načelnik Uprave za operativne poslove Vojske Srbije, brigadni general Marinko Pavlović, načelnik Uprave za obuku i doktrinu, brigadni general  Dejan Janković, načelnik štaba Komande za obuku, episkop Eparhije valjevske vladika Milutin.

Polaganje zakletve

Polaganje zakletve (Foto: Đorđe Đoković)

 

Čestitke

Čestitke (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 1 sati 11 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara