Sedlari (foto: Đorđe Đoković)
Sedlari (foto: Đorđe Đoković)
22.12.2015, 07:59

U asfaltiranje 12 ulica uloženo 14,4 miliona dinara

č: | fb:

Preko 14,3 miliona dinara uloženo je u asfaltiranje 12 ulica na teritoriji grada, ukupne dužine tri kilometra. Među saobraćajnicama koje su ove godine asfaltirane, su ulice u Sedlarima, dva kraka Paraćinske na Petom puku, Ulica Miloja Spasojevića u Novom naselju, Popučke servis i ulica u Goriću.

Gorić

Gorić (Foto: Đorđe Đoković)

Popučke

Popučke (Foto: Đorđe Đoković)

Paraćinska

Paraćinska (Foto: Đorđe Đoković)

U tradicionalnom obilasku asfaltiranih ulica sa novinarima, kako bi se pokazalo šta je urađeno u ovoj godini u okviru programa Gradske direkcije, direktor Dragan Jeremić objašnjava da su sve ove ulice, nadomak grada, bile makadamske i da su godinama čekale asfalt. Zadovoljstvo „konačnog izlaska iz blata“ ne kriju ni meštani, ponajviše predsednici mesnih zajednica gde su asfaltirane ulice, smatrajući „dolazak asfalta“ i svojom zaslugom.

Mihailo Todorović

Mihailo Todorović (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik MZ Gorić Mihailo Todorović naglašava da nije reč o asfaltiranju pred izbore, jer se poslednje četiri godine intenzivno gradilo. „Građani koji žive 'ispod pruge', konačno više nisu građani drugog reda, jer imaju vodu, struju, kanalizaciju i asfaltirane ulice. Ostala nam je još samo jedna, jer meštanin nije dao da se asfaltira tražeći od Grada novčanu nadoknadu, a pritom i on koristi taj deo ulice“, objašnjava Todorović.

Milivoja Spasojevića

Milivoja Spasojevića (Foto: Đorđe Đoković)

Dragan Jeremić kaže da su žitelji Ulice Miloja Spasojevića pored asfalta dobili i kanalizacionu mrežu u čiju izgradnju je uloženo oko dva miliona dinara. Dodaje da je završetkom ulice, zaokruženo sređivanje tog dela Novog naselja, gde su sve ulice u protekle dve godine asfaltirane. U Popučkama, kako je najavio Jeremić, do kraja godine će biti asfaltirano još četiri manje ulice, koje su u vlasništvu grada, dok su sve ostale privatne i one nisu u programu Gradske direkcije.

Meštani Novog naselja se nadaju da će sledeće godine dobiti i uređeno sportsko igralište, jer kako rekoše, zaslužuju s obzirom na to da imaju fudbalski klub sa omladinskom i pionirskom selekcijim.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Gradske direkcije kaže da sezona asfaltiranja i radova na ulicama i putevima nije završena i da će se raditi do kraja godine. „U toku su radovi na putnim pravcima Lelić-Stubo, Divlje Brdo-Carić i deonica u Divcima. Ovih dana počeće asfaltiranje jedne manje ulice koja vodi iz Radničke. Od rekonstrukcije Ulice vojvde Mišića u ovoj godini smo odustali jer su radovi obimni, a vremena je malo. Moguće je da ćemo raditi Ulicu Milovana Glišića, koja je manje zahtevna i manje prometna“, najavljuje Jeremić. Zadovoljan je dinamikom radova na spajanju ulica Mirka Obradovića i Sinđelićeve i nada se da će, ako vreme posluži, do kraja godine i ta saobraćajnica biti završena.

 

Sedlari

Sedlari (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 5 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...