Štand (foto: Đorđe Đoković)
Štand (foto: Đorđe Đoković)
24.12.2015, 11:42

Osnovci prikupili novac za VTO centar

č: | fb:

Skoro da nije bilo prolaznika koji se nije osvrnuo i zastao pored šarenog štanda ispred Gradske uprave sa raznoraznim ukrasima, napravljenih od srca dečjom maštom.

Đaci osnovne škole „Prota Mateja Nenadović“ iz Brankovine i „Unin kreativni centar“ napravili su novogodišnje čestitke i ukrase sa željom da sav  novac od prodaje uplate na račun Centra za vantelnu oplodnju u Valjevu. Buđenje svesti o društvenoj odgovornosti kod najmlađih i svesti o pomaganju velikim projektima, veći je od novca koji će zaraditi, smatra Milica Ostojić, direktorka škole „Prota Mateja Nenadović“.

Milica Ostojić

Milica Ostojić (Foto: Đorđe Đoković)

„Danas smo na gradskom trgu kako bismo prodali ono što su naši učenici napravili. Važna je poruka koju želimo da pošaljemo Valjevcima da je svaki dinar u humanitarne svrhe veliki“, rekla je ona.

Za dvadeset minuta skoro svi ukrasi su prodati, što Željko Plavšić, direktor Uninog kreativnog centra smatra velikim uspehom i satisfakcijom za decu. „Dobili smo poziv od Centra za VTO da u utorak dođemo u posetu kako bi deca videla na koji način funkcioniše njihov rad. Ovo je zaista lepa humanitarna akcija, zato na ovome nećemo stati“, poručio je Plavšić. 

Željko Plavšić

Željko Plavšić (Foto: Đorđe Đoković)

Milorad Ćebić kaže da je srećan što učestvuje u prodaji ukrasa koji je pravio. „Voleo bih da opet pravimo nešto slično za sledeću humanitarnu akciju“.

Milorad Ćebić

Milorad Ćebić (Foto: Đorđe Đoković)

„Brzo smo napravili nakit, oko dva sata smo odvajali za pravljenje ukrasa i bilo nam je zabavno“, rekla je Ivana Tripković.

Ivana Tripković

Ivana Tripković (Foto: Đorđe Đoković)

„Učiteljica nam je pokazala kako da napravimo ove ukrase, mi smo naučili i voleli bismo da nastavimo da pravimo i tako pomažemo drugima“, rekao je Nikola Urošević.

Nikola Urošević

Nikola Urošević (Foto: Đorđe Đoković)

Aleksandar Vujić Subotić, načelnik jedne od dve gradske uprave, među prvima je kupio ukras koji su napravili humani mališani i platio ga 2.000 dinara. „Imam čast i zadovoljstvo da poznajem ove kreativne ljude i trudim se da pružim podršku ovakvim humanitarnim akcijama. Centar za vantelesnu oplodnju, za koji će se donirati novac, ima zapažene rezultate. Dao sam skromi doprinos ovoj akciji i pozivam moje kolege da urade isto“, rekao je Aleksandar Vujić Subotić.

Aleksandar Vujić Subotić se pozdravlja sa decom

Aleksandar Vujić Subotić se pozdravlja sa decom (Foto: Đorđe Đoković)

Načelnik jedne od dve gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić objasnio je da je Grad imao priliku da pruži podršku ovoj kreativnoj radionici, jer je reč o lepim akcijama stoga će se truditi da im uvek izađu u susret i podrže njihove akcije.

Deca za štandom

Deca za štandom (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 sati 53 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 7 sati 4 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar