Sajam zapošljavanja (foto: Đorđe Đoković)
Sajam zapošljavanja (foto: Đorđe Đoković)
25.12.2015, 12:25

Najtraženije su zanatlije

č: | fb:

Na današnjem sajmu zapošljavanja održanom u hotelu „Grand“, 34 poslodavca su tražila oko 200 radnika različitih profila. Sajam su ove godine u najvećoj meri posetili ekonomisti, dok je najdominantnija potreba bila za licima sa zanatskim delatnostima, tačnije šivačima. Slobodna mesta ukazala su se i radnicima u proizvodnji, sportskoj infrastrukturi, ugostiteljstvu i turizmu. Velika potreba je i za mašinskim profilima, mehaničarima, ali i mašinskim inženjerima, komercijalistima, trgovcima, prodavcima. Najmanje traženi profili su iz oblasti prosvete.

Sajam zapošljavanja

Sajam zapošljavanja (Foto: Đorđe Đoković)

„Privredni ambijent nam je takav da se najviše traže radnici u proizvodnji, fabrika 'Gorenje' obično traži radnike u proizvodnji. Zatvoreni bazen kluba 'Valis' otvorio je potrebu za novim radnim mestima. Izuzetno traženi poslovi su u ugostiteljstvu i turizmu, 'Toplica' iz Vrujaca, 'Nacional', 'Divčibarski zamak', nudi posao kvalitetnim kadrovima,“ rekla je Rada Sević, savetnik u valjevskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Rada Sević

Rada Sević (Foto: Đorđe Đoković)

„Završila sam učiteljski fakultet u Užicu, posao tražim već šest meseci, nadam se da ću uspeti na današnjem sajmu,“ rekla je Jelena Stanković.

Nikola Gajić je apsolvent na Visokoj školi. „Tražim posao gde bih radio kao komercijalista, dopada mi se rad na terenu. Nemam veliku nadu da ću naći posao, jer sam svestan situacije, ali vredi pokušati,“ kaže Nikola Gajić.

Nikola Gajić

Nikola Gajić (Foto: Đorđe Đoković)

Najtraženiji fakultetski obrazovani kadrovi su svršeni studenti tehničkih fakulteta. Inženjeri mašinstva, građevine i arhitekture. Deficitarni su inženjeri elektronike. U „Biofarm-u“ nedostaje jedan diplomirani farmaceut.

„Na današnjem sajmu niko nije pokazano interesovanje za programerima, ali je to do sada bilo veoma traženo, jer su to zanimanja budućnosti,“ dodala je Rada Sević.

Ona je objasnila da prate efekte zapošljavanja u roku od 6 meseci, tako je sa prethodno održanog, prolećnog sajma, zaposleno 136 lica, većim delom su posao našli u fabrici „Gorenje“, taj posao je na određeno vreme.

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 1 dan 13 sati

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 3 komentara

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara