Most u Goloj Glavi (foto: Đorđe Đoković)
Most u Goloj Glavi (foto: Đorđe Đoković)
30.12.2015, 11:33

Završen je most u Goloj Glavi

č: | fb:

Zavšen je most u Goloj Glavi, čiju izgradnju je sa 88.000 dolara finansirala Vlada Japana preko Programa Ujedinjenih nacija za razvoj. Ovaj most je porušen u prošlogodišnjim majskim poplavama, tako da su meštani bili prinuđeni da godinu i po dana koriste alternativne puteve i obilaze više od sedam kilometara. „Sada je mnogo lakše”, kaže predsednik MZ Gola Glava Ljubisav Mićić i dodaje da je stari metalni most bio star više od dvadeset godina i veruje da će novi „stameni” betonski most služiti stotinu i više godina. On se zahvalio Vladi Japana na velikoj pomoći. Osim izgradnje mosta, uređena je obala i očišćeni kanali, što je pravilo probleme prilikom obilnijih padavina.

 

Ljubisav Mićić

Ljubisav Mićić (Foto: Đorđe Đoković)

Nekoliko dana pred kraj 2015. godine završeni su i radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puteva i ulica na teritoriji Valjeva u koje je u ovoj godini uloženo 94 miliona dinara, od toga u puteve 58 miliona dinara. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je ova godina, kada je reč o asfaltiranju puteva i ulica, bila uspešna, jer je asfaltirano 18 kilometara puteva i 7,5  kilometara ulica.

 

Divlje brdo - Carić

Divlje brdo - Carić (Foto: Đorđe Đoković)

Kozličić

Kozličić (Foto: Đorđe Đoković)

Lelić - Stubo

Lelić - Stubo

(Foto: Đorđe Đoković)

Završene su i poslednje deonice puteva koje su rađene u ovoj godini u okviru investicionog održavanja, u koje je uloženo 22 miliona dinara, a među kojima su putni pravac Divlje brdo – Carić, put za Kozličić i Gračanicu, kao i dve deonica puta u Leliću.

Predsednik MZ Kotešica, Joševa, Rabas Aleksandar Senić kaže da skoro deset godina slušaju obećanja da će im put biti asfaltiran i evo sada konačno „dođe asfalt i to na važan deo koji povezuje Divlje brdo i Carić“. Dodaje, da je pored asfalta urađeno i 30 kilometara makadama koji je voda odnela.  

Završena je i druga faza radova u dužini od 800 metara puta za Gračanicu gde živi oko 200 meštana. Mihailo Đuričić prdsednik MZ Poćuta kaže da će put dobro doći starijim meštanima, ali pre svega deci jer njih petnaestoro tim putem odlazi u školu. „Zaselak u kome je urađen put je jedan od najmlađih na teritoriji MZ Poćuta, koja pokriva sedam sela u kojiima živi oko 1300 stanovnika. Mnogo je mladih koji su odlučili da ostanu na selu, a uz ovaj put biće im mnogo lakše”, kaže Mihailo Đuričić

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić najavio je da će prvi tenderi sledeće godine biti raspisani već u januaru, kada će se raditi putevi u Bogatiću, Divcima i Babina Luka.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 57 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 4 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara