Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
30.12.2015, 13:39

"Kroz oluju do mirne luke"

č: | fb:

Na tradicionalnom novogodišnjem koktelu koji je priredio gradonačelnik Stanko Terzić i rukovodstvo grada, uz čestitke za bolju, mirniju i srećniju godinu koja je pred nama, gradonačelnik nas je podsetio na sve ono dobro i značajno što je urađeno i to uz sve teškoće sa kojima se suočavalo gradsko rukovodstvo protekle tri i po godine.

Koktel

Koktel (Foto: Đorđe Đoković)

Izražavajući se figurativno Stanko Terzić je Grad opisao kao brod na nemirnom moru, koji je uspeo da uplovi u mirnu luku. „Naš politički brod Valjevo je bio na uzburkanom moru, sa svih strana su ga šibale bure i oluje, prolazili smo kroz Scilu i Haribdu, izbegavajući sante leda, podvodne grebene i stene, i sada naš brod uvodimo u mirne luke“, rekao je gradonačelnik. On se zahvalio aktuelnim koalicionim partnerima na lojalnosti i moralnosti, ali i koalicionim partnerima iz prethodnog perioda gradske vlasti od 2008. do 2012. godine.

Dobro zdravlje i ličnu sreću, poželeo je gradonačelnik Stanko Terzić sugrađanima i saradnicima

"Ako bi opisao godiunu u jednoj rečenici, onda bih rekao da je ova godina bila stabilnih javnih finansija, godina u kojoj smo redovno izmirivali sve obaveze prema budžetskim korisnicima i godina u kojoj su sve javne službe, komunalni sistemi funkcionisali bez problema i redovno izvršavali svoje obaveze", kaže Terzić. 

Gradonačelnik je poželeo da ponašanje i veliki stepen odgovornosti odbornika Skupštine grada sa poslednje sednice lokalnog parlamenta, na kojoj je usvojen budžet za 2016. godinu i to sa 35 glasova od 41 odbornika koliko ih je bilo u sali, bude i svake sledeće godine. „Ostaće zabeleženo da su za budžet glasali i odbornici opozicije, koji su poručili da su opozicija rukovodstvu, ali ne i građanima Valjeva“, rekao je na novogodišnjem koktelu gradonačelnik Stanko Terzić.

Koktel

Koktel

 

Aktuelno