Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
04.01.2016, 17:34

U Valjevu je stabilno nakon snežnih padavina

č: | fb:

Nakon velikih snežnih padavina situacija u Valjevu je stabilna, zaključak je sa današnje sednice Štaba za vanredne situacije. Procenjuje se da je u pojedinim delovima teritorije Grada palo i do 50 cm snega za 24 časa, a zvanično saopštenje o količini padavina od RHMZ do popodnevnih časova nije dobijeno, saopšteno je nakon sednice Štaba.

Ocenjeno je da su zimske službe za održavanje ulica i puteva u granicama mogućnosti obavile posao na čišćenju ulica koje su u Programu zimskog održavanja. Glavni putni pravci su raščišćeni i prohodni. Preduzeće “Ingrap -omni “, koje je nadležno za gradske ulice, lokalne i nekategorisane puteve, zatim Preduzeće za puteve, nadležno za regionalne i magistralne puteve, i preduzeće “Sava kop”, koje čisti Divčibare, intervenisali su sa svom raspoloživom mehanizacijom.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije predloženo je da se osposobi JKP “Vidrak” za poslove uklanjanja snega sa trotoara, parkinga i drugih javnih površina, dok su građani u obavezi da čiste trotoare ispred stambenih objekata i lokala koje koriste.

Knez Miloševa

Knez Miloševa (Foto: Đorđe Đoković)

Zbog snežnih padavina bio je u prekidu saobraćaj na pojedinim gradskim i prigradskim linijama, a prevoznicima je naloženo da obezbede funkcionisanje linija koje su ugovorene.

Pohvaljeni su rukovodstvo i radnici JKP “Vodovod”, zbog brze intervencije i izuzetnog zalaganja na otklanjanju kvara nakon pucanja cevovoda na uglu Ulica Omladinske i Radničke. Vodosnabdevanje je normalizovano tri časa nakon havarije, a radovi su se odvijali na temperaturi od  minus 14 stepeni, čulo se na sednici Štaba.

Sednica štaba

Sednica štaba (Foto: www.valjevo.rs)

U Odseku za vanredne situacije uvodi se dežurstvo na telefonu 014/294-715 u periodu 7.30 – 19.30 časova. Na ovaj broj se mogu prijaviti problemi do kojih može doći usled neprohodnosti ulica i puteva a kojima se obezbeđuje prilaz bolesnim i ugroženim licima.

Prema prognozi RHMZ u periodu 4. do 6. januara očekuje se pojava ledene kiše. Delimična stabilizacija vremena se očekuje od 8. januara, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 8 sati 20 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 17 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 15 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara