Crkva Svetog Kozme i Damjana  (foto: Kolubarske.rs)
Crkva Svetog Kozme i Damjana (foto: Kolubarske.rs)
06.01.2016, 07:29

Prikupljanje božićnih darova

č: | fb:

U crkvi Svetog Kozme i Damjana u krugu Opšte bolnice, u organizaciji Eparhije valjevske, počelo je tradicionalno sakupljanje darova za sve one koji praznike neće dočekati u svom domu, već u bolnici. Osim pacijentima na bolničkom lečenju, pokloni će se darivati i bolesnima na kućnom lečenju, među kojima su stari i oni koji žive sami, kao i deci bez roditeljskog staranja i socijalno ugroženima. Darovi se primaju još danas od 10.00 do 16.00 časova.

“Kao što znamo da su tri mudraca došla sa Istoka i poklonila se u Vitlejemskoj pećini Bogomledencu, tako smo i mi napravili dobrotvornu akciju u našoj Vitlejemskoj pećini ili u našem svetom hramu. Cilj je da prikupimo što više poklona za one koji će praznike provesti u bolnici, prvenstveno za decu na Dečjem odeljenju, Odeljenju dečje hirurgije i na Odeljenju uho, grlo, nos. Nadamo se da će biti poklona i za odrasle pacijente,” naveo je prim. dr Nebojša Pakević.

On je dodao je da je cilj svih koji se okupljaju u hramu da učine da se pacijenti ne osete zaboravljenima i napuštenima, i da sve sugrađane podstakne da radost praznika podele sa bolesnima.

Nebojša Pakević

Nebojša Pakević (Foto: Kolubarske.rs)

Poseban pečat akciji dala su deca koja su pomogla kako svojim prilozima, tako i ukrašavajući paketiće. Ovo je bio povod da deca zapevaju Božićnu pesmu u hramu Svetog Kozme i Damjana.

“Došli smo da ukrašavamo poklone i da pomognemo deci koja su u bolnici. Želimo da im bude lepo, da budu srećna i vesela,” rekla je Sofija Milovanović.

“Pripremili smo mnogo raznih poklona da im usrećimo Božić, kako ne bi bili tužni,” kaže  Anastasija Rafailović.

Doktor Pakević kaže da prikupljaju voće, sokove, slatkiše, školski pribor, flomastere, bojice, a da će prikupljeni novac biti utoršen na kupovinu poklona, kako bi  obradovali što više ljudi. “Pozivamo sve sugrađane da se priključe, iako skupljamo do 16 časova, prilog se može doneti na večernju službu u 23.30. Pozivamo vas da i liturgijski i duhovno proslavimo najveći hrišćanski praznik,” rekao je prim. dr Nebojša Paković, ipo đakon.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 22 sati 28 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara