Vatromet na Badnje veče (foto: Đorđe Đoković)
Vatromet na Badnje veče (foto: Đorđe Đoković)
06.01.2016, 20:06

Nosimo Hrista u srcu i čuvajmo porodicu

č: | fb:

Paljenjem badnjaka i večernjim bogosluženjem pred najradosniji hrišćanski praznik Božić obeleženo je Badnje veče. Ni ledena kiša nije sprečila veliki broj vernika da prisustvuje paljenju badnjaka u svim valjevskim crkvama.

Paljenje badjaka

Paljenje badjaka (Foto: Đorđe Đoković)

Paljenje badjaka

Paljenje badjaka (Foto: Đorđe Đoković)

Paljenje badjaka

Paljenje badjaka (Foto: Đorđe Đoković)

Episkop valjevsk vladika Milutin predvodio je paljenje badnjaka na platou Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg. On je poručio da u svojim srcima uvek gajimo Hrista gospoda, da čuvamo porodicu kao zenicu oka svoga i brakove kao najveću svetinju!

„Božić je praznik mira, a nikada više nije bilo ratova i krvi u svetu. Nikada više nije bilo nesreća u državama, nikada više nesloga u porodicama širom kugle zemaljske. To je zato jer se Evropa odrekla Hrista boga. Vladika Nikolaj je govorio, kada se Evropa bude stidela Hrista i slavila ga samo uz pečenje, pivo i vino onda će Hristos okrenuti leđa Evropi. Možda se upravo to dogodilo danas i zato apelujem na sve vas, braćo i sestre, na srpske domove i porodice da čujemo reč vladike Nikolaja, da samo dok budemo bili uz Hrista boga tada ćemo živeti“, rekao je vladika Milutin.

Episkop valjevski vladika Milutin

Episkop valjevski vladika Milutin (Foto: Đorđe Đoković)

On je poručio Valjevcima, ali i svim pravoslavnim vernicima, da se ne stide reči vladike Nikolaja i oca Justina, jer svaka njihova reč je bila proročka reč i sve što su rekli mora se zbiti. „Posebno reči vladike Nikolaja koji bi se postideo rijaliti programa, užasa, jada i bede, koji polako, ali sigurno uništavaju svetu porodicu“, rekao je episkop valjevski vladika Milutin.

I ovogodišnje Badnje veče, Valjevci su proslavili uz vatromet.

Vatromet na Badnje veče

Vatromet na Badnje veče (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno