Nataša Kovačević (foto: Đorđe Đoković)
Nataša Kovačević (foto: Đorđe Đoković)
15.01.2016, 17:31

Nataša Kovačević: Ne sme biti prepreka za ostvarenje snova

č: | fb:

Poznata košarkašica Nataša Kovačević, gostujući u Valjevskoj gimnaziji, poručila je da prepereke ne smeju postojati kada je u pitanju ostvarenje sopstevnih snova. Ona je, na sinoćnoj tribini, prenela iskustva u bavljenju sportom, o načinu na koji je voljom i pozitivnom energijom prevazišla težak period, koji je usledio posle saobraćajne nesreće u kojoj je izgubila nogu. Mlada košarkašica danas sa protezom trenira košarku, što je za divljenje i poštovanje, koje su sinoć iskazali gimnazijalci, roditelji učenika i nekolicina profesora.

Nataša Kovačević je govorila o tome da je životnu borbenost stekla kroz košarku, čime je predložila učenicima da se bave sportom koji motiviše i edukuje. „Sigurno ne bih bila ovakva ličnost da nije bilo košarke, a pored porodičnog vaspitanja koje nosim iz kuće, još veće vaspitanje nosim sa košarkaškog terena“, kaže Nataša.

Nataša Kovačević

Nataša Kovačević (Foto: Đorđe Đoković)

Roditelji učenika želeli su da saznaju više o načinu na koji je vaspitavana i važnosti koju porodica ima za nju, čime se stekao utisak da od ove dvadesetjednogodišnjakinje o životu mogu učiti i mladi i stari. Prisećala se svojih gimnazijskih dana i navela da je obrazovanje važno u životu svakog mladog čoveka što potvrđuje i njeno studiranje dva fakulteta.

Nakon tribine Nataša Kovačević je bila u publici Centra za kulturu gde je dramski studio Valjevske gimnazije odigrao pozorišnu pedstavu „Sabirni centar“, po tekstu Dušana Kovačevića. Prihod od ove humanitarne predstave biće uplaćen na račun fondacije „Nataša Kovačević.“

Fondacija je osnovana na predlog Lučana Kapikjonija, predsednika menadžerske agencije Interperformances, sa ciljem da pomaže sportistima koji su doživelii tešku telesnu povredu, da edukuje sportiste o važnosti osiguranja, da pomogne sportistima u sportskom razvoju, ali i da promoviše sport.  

Nataša Kovačević

Nataša Kovačević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara