Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
18.01.2016, 09:13

Saobraćajnice su prohodne

č: | fb:

Visina snega, koji u Valjevu bez prekida pada od juče od 15.15 sati, je 12 centimetara, a na Divčibarama snega ima preko 30 centimetara. Sve gradske ulice koje su u programu zimskog održavanja su prohodne, kaže Mirko Međa direktor preduzeća „Ingrap-omni“, koje je zaduženo za čišćenje gradskih ulica i lokalnih puteva. Međa kaže da je od noćas angažovano 15 kamiona i mašina. „Pojačali smo mehanizaciju u odnosu na prošli put i pored toga što su sada snežne padavine manje. Tako da je na gradskim ulicama i lokalnim putevima pet mašina više”, objašnjava Međa. On najavljuje da će se popodne mehanizacija uputiti na čišćenje snega na putevima valjevskih sela u Leskovicama, Stavama, Oglađenovcu i Bačevcima.

Na listi prioriteta čišćenja gradskih ulica, koja je napravljena pre 15 godina i do sada nije menjana, je 39 ulica prvog prioriteta, dok su 43 ulice drugi prioritet. Pored gradskih saobraćajnica čiste se lokalni putevi i to 18 prvog i 11 drugog prioriteta, dok se na Divčibarama čisti 16 saobraćajnica.

Iz Preduzeća za puteve, koje održava magistralne i regionalne saobraćajnice, kažu da su svi putni pravci prohodni. Prohodna su oba pravca za Divčibare, kao i saobraćajnice na planini, koje održava preduzeće "Sava kop".

Podsećamo građane na Odluku o komunalnim delatnostima i komunalnom redu, po kojoj su dužni da sa trotoara ispred svojih kuća i poslovnog prostora uklone sneg i led odmah, a najkasnije u roku od 24 sata od početka padavina. 

Iz Vidraka poručuju da zbog snega danas neće naplaćivati parking. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara