Kej Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
Kej Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2016, 12:01

Očišćen grad i sa duplo manje novca

č: | fb:

Za zimsko održavanje ulica i lokalnih puteva u valjevskom kraju gradska vlast je potrošila 3,5 miliona dinara manje u odnosu na prethodne godine. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je to praktično ušteđen novac jer je ranije za šest-sedam snežnih dana izdvajano preko sedam miliona dinara za zimsko održavanje ulica i lokalnih puteva. „Toliko novca smo mogli potrošiti i početkom januara, kada je visina snega bila preko 30 centimetara, približnu sumu prošlog vikenda, a efekti bi bili skoro isti“, kaže Jeremić i ponovlja da je politika grada, kada je reč o zimskom održavanju, da se napravi ravnoteža između urađenog i plaćenog.

Jeremić priznaje da se moglo bolje reagovati u prvom snežnom talasu početkom januara i da su ulice, ali i trotoari mogli biti bolje očišćeni, ali to bi grad koštako sedam miliona dinara. „Sigurno je da može bolje i kvalitetnije. Ali ono što je najvažnije jeste da su ulice bile prohodne i da nije bilo problema u funkcionisanju javnih preduzeća“, kaže Jeremić. On se zahvalio građanima koji su, kako reče, spremnije dočekali sneg, prethodnog vikenda i na vreme ga očistili sa trotoara ispred svojih objekata.

Za čišćenje preko 82 gradske ulice prvog i drugog prioriteta, kao i za 29 lokalnih puteva u valjevskom kraju, prošlog vikenda angažovano je 15 kamiona i mašina, što je više nego početkom januara. Osim većeg broja mehanizacije i manjih padavina, bolje očišćenom gradu doprinelo je, svakako, i obaveštenje koje je uručeno građanima o obavezi čišćenja snega ispred objekata, čiji su vlasnici ili zakupci.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 7 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 57 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.