Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
22.06.2014, 13:07

Ponovo se sudi za ubistvo u Vrujcima

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu, od 29. januara 2014, kojom je Jovan Tintor (63) bio osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva Branka Petrovića (50) iz mioničkog sela Todorin Do počinjenog 3. avgusta 2012. u Banji Vrujci, kao i nedozvoljenog posedovanja oružja.

Tintoru će biti ponovo suđeno, a okrivljen je da je Petrovića ubio “na mah, u stanju bitno smanjene uračunljivosti u koju je doveden bez svoje krivice“. Do ubistva je došlo nakon svađe Tintora sa Petrovićem i dvojice njegovih rođaka, posle čega je Tintor hicima iz pištolja ubio Petrovića, a onda pobegao iz Vrujaca da bi se valjevskoj policiji predao posle nepunih 48 sati.

Apelacioni sud smatra da prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka zbog čega nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude.

Tintor se branio sa slobode pošto mu je ukinut pritvor nakon prekvalifikacije učinjenog dela tokom  istrage a na osnovu psihijatrijskog veštačenja što je viši tužilac prihvatio.

Pre raspada SFRJ Tintor živeo je u BiH, potom je bio ratni predsednik Vogošće, a prema pisanju beogradskih medija I savetnik Radovana Karadžića i finansijer SDS-a. Nastanjen je Kadinoj Luci, kod Ljiga.

 

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 19 sati 11 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara