Parking kod Višeg tužilaštva (foto: Đorđe Đoković)
Parking kod Višeg tužilaštva (foto: Đorđe Đoković)
29.01.2016, 08:04

„Zagrađeno“ parkiranje van obeleženih mesta

č: | fb:

Na jednom od najvećih i najopterećenijih parkinga u gradu, kod zgrada sudova i tužilaštva, automobili su parkirani van obeleženog mesta i to tako da jedni druge zagrade, pa bez pomoći inspekcije, policije i pauka nije se moguće isparkirati. 

Priča prva - naša sugrađanka, čiji je propisno parkiran automobil zagradio bahati vozač, čekala je više od pola sata da se, kako reče, iščupa sa parkinga i to joj je pošlo za rukom tek nakon intervencije komunalne policije, koja je vozača "pronašla u obližnoj zgradi“.

Priča druga – nakon intervencije policije, koja je došla za deset minuta, gospođa je pomerila svoj auto, ne obazirući se na zagrađenog vozača i bez izvinjenja se vratatila u zgradu tužilaštva.

Parking kod Višeg tužilaštva

Parking kod Višeg tužilaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Načelnik komunalne policije Siniša Đurić kaže da su nepropisno parkirani automobili, upravo na tom neobeleženom prostoru, svakodnevna slika i da skoro svaki dan mora da interveniše pauk i što je najgore, dešava se da oni, koje je sklonio pauk i koji su kažnjeni, ponovo se isto parkiraju!

„Parking iza sudova i kod zgrade tužilaštva je jedan od najopterećenijih u gradu, često se dešava da nema slobodnog mesta i zbog toga se mnogi vozači parkiraju van obeleženih mesta, često zauzmu zelenu površinu i trotoare. Dešava se da vozači, koji se nepropisno parkiraju, po principu zadržaće se kratko, zagrade vozila koja su parkirana na obeleženom mestu uz plaćen parking. Još češće se dešava da se međusobno zagrade oni koji su parkirani van parking mesta i takvih vozila bude u nekoliko redova, što je haotična situacija“, opisuje skoro svakodnevne scene Đurić. 

Siniša Đurić

Siniša Đurić (Foto: Đorđe Đoković)

Objašnjava da komunalna inspekcija i policija ne mogu na tom mestu dežurati non-stop, nego intervenišu po pozivu blokiranih vozača, tada pišu kazne, pozovu pauk vozilo, koje podigne nepropisno parkirana vozila.

Kažnjavanje i pauk nisu rešenje i to očigledno nije način da se uvede red na jedno od najvećih gradskih parkinga. Đurić kaže da jedno od rešenja sigurno jeste da se pooštri kontrola, ali, dodaje, sa ovim brojem komunalnih policajaca to nije moguće. „Nadam se, imamo obećanje gradske vlasti, da će ove godine biti povećan broj komunalnih policajaca. Nas trenutno ima devet, a po važećem Zakonu o komunalnoj policiji optimalan broj, u odnosu na broj stanovnika, je 19 komunalnih policajaca. Međutim i šest novozaposlenih čuvara komunalnog reda bi nam značilo“, kaže Đurić. On najavljuje da je u pripremi izmena postojećeg Zakona o komunalnoj policiji po kome bi Valjevo trebalo da ima oko 30 komunalnim policajaca.

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 6 sati 59 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara