Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
13.02.2016, 12:08

Unapređenje usluge “Pomoć u kući”

č: | fb:

U okviru programa „Evropska podrška inkluzivnom društvu“, koji finansira Evropska unija, Valjevu je odobren projekat „Razvoj održivih usluga u zajednici u Zapadnoj Srbiji“ čija je vrednost oko 140.100 evra, od čega je vrednost donacije Evropske unije blizu 124.000 evra, a ostatak učešće Grada.

Projekat Valjeva „Razvoj održivih usluga u zajednici u Zapadnoj Srbiji“ odnosi se na unapređenje kvaliteta usluga socijalne zaštite i trajaće dve godine. Cilj je unapređenje usluge „Pomoć u kući“ za osobe sa invaliditetom, u koji će biti uključeni novi korisnici ove usluge sa gradskog, prigradskog i užeg  seoskog područja. Projektom je predviđena pomoć u kući osobama sa invaliditetom kroz uslugu fizioterapeuta čiji rad sadrži program masaže u kombinaciji sa negom ili vežbama, program terapeutskih vežbi, kao i kondicionog tretmana.

Kako se navodi u saopštenju informativne službe Gradske uprave projektom je redviđena i saradnja sa akterima u zajednici na akcijama vidljivosti, rad  na donošenju preporuka i smernica, kao i istraživanja na polju potreba marginalizovanih građana među kojima su deca, stara lica i osobe sa invaliditetom. 

Partneri na ovom projektu su organizacije pružaoci usluga osobama sa invaliditetom-Karitas Valjevo i Društvo za cerebralnu paralizu Valjevo, kao i Centar za društveno ekonomski razvoj iz Jagodine koji će pružiti ekspertsku podršku.

Sertifikate za 28 projekata koji će biti realizovani kroz program Evropske unije, među kojima je i projekat Valjeva, uručili su u Kraljevu šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 18 sati 57 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 18 sati 58 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara