Učesnici Letnjeg kampa krosa RTS-a (foto: Đorđe Đoković)
Učesnici Letnjeg kampa krosa RTS-a (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2014, 12:10

Deca iz dijaspore u Valjevu

č: | fb:

U Valjevu će do nedelje boraviti deca iz dijaspore, učesnici Letnjeg kampa krosa RTS-a, uzrasta od 9 do 18 godina iz Rusije, Grčke, Danske, Švedske, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske... Za njih je održan prijem u sali Skupštine grada.

Prijem u Skupštini grada

Prijem u Skupštini grada (Foto: Đorđe Đoković)

Decu je pozdravio zamenik gradonačelnika Žarko Kovač i poželeo im prijatan boravak u Valjevu. Stevan Kovačević, osnivač krosa RTS-a, podsetio je da je prvi kros održan 20. aprila 1991. godine i od tada je prerastao u jednu od najvećih atletskih priredbi te vrste, ne samo u Srbiji i na Balkanu, već i Evropi i svetu.

- Takmičenje je tada bilo jednodnevno, održavalo se u Sremskoj Mitrovici, a u organizacionom odboru bio je jedan Valjevac, legendarni reporter Radio Beograda Jordan Ivanović. Iz godine u godinu kros RTS-a doživljava procvat, a od 2000. godine je izrastao u priredbu koja traje 365 dana. Kamp RTS-a za decu iz regiona i dijaspore se održava po osmi put, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, dakle, država Srbija i sve sportske institucije stoje iza ove priredbe od neprocenjivog značaja, jer želimo zdravu i pametnu decu – kazao je Kovačević i zahvalio se organizatorima Letnjeg kampa i domaćinima.

Osamdesetoro gostiju smešteno je u Domu za učenike Poljoprivredne škole. U Letnjem kampu učestvuju najbolji učesnici krosa RTS-a, koji ove godine u Valjevu nije održan zbog majskih poplava.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 18 sati 39 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara