Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
06.03.2016, 08:12

Gost Gimnazije dr Goran Mašanović

č: | fb:

Gost  Valjevske gimnazije tačno u podne biće nekadašnji gimnazijalac dr Goran Mašanović, profesor Univerzizeta u Sautemtonu, Velika Britanija.

Govoriće o nauci i obrazovanju. Objasniće nove tendencije u optici i istraživanje optičkih računara, koji će značajno povećati brzinu prenosa informacija i smanjiti potrošnju električne energije. U drugom delu će preneti svoja iskustva o obrazovnom sistemu u Velikoj Britaniji, kao roditelja i kao univerzitetskog profesora, i uporediti obrazovanje u UK i Srbiji. Posle njegovog izlaganja sledi razgovor. 

Goran Mašanović je posle završetka školovanja u Valjevskoj gimnaziji 1988, upisao Elektrotehnički fakultet u Beogradu gde je diplomirao (kao najbolji student u generaciji) i magistrirao, a doktorirao je na Univerzitetu Sari (University of Surrey) u Ujedinjenom Kraljevstvu iz oblasti silicijumske fotonike. Od 2012, prof. Mašanović radi na Univerzitetu Sauthempton, gde vodi grupu koja se bavi istraživanjem srednje infracrvene optičke oblasti.

Objavio  je 250 radova i trenutno vodi projekte u vrednosti od pet miliona evra. Goran je dobio najprestižniji feloušip u UK (Royal Society Research Fellowship) kao najbolje rangiran od 180 prijavljenih kandidata iz celog sveta. Prof. Mašanović je takođe magistrirao iz oblasti unapređenja nastave, na Univerzitetu Sari i aktivan je u primenjivanju novih metoda predavanja.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 3 sati 3 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 8 sati 13 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar