Most u naselju Veselinovići (foto: Kolubarske.rs)
Most u naselju Veselinovići (foto: Kolubarske.rs)
08.03.2016, 10:50

Most za naselje Veselinovići za Dan grada

č: | fb:

Most na Obnici za naselje Veselinovići, čija je izgradnja zajedno sa pristupnim saobraćajnicama koštala 40 miliona dinara, biće svečano otvoren za Dan grada, najavio je direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

 

Najkasnije do 18. marta, za kada je zakazana svečana akademija povodom praznika Grada, biće završeni radovi na podzidi i na prilaznim saobraćajnicama u koje je uloženo deset miliona dinara. Jeremić kaže da će završetkom mosta biti rešeni mnogi problemi žitelja naselja Veselnovići. Planirano je da se na konstrukciji mosta radi kanalizaciona, vodovodna i ostala infrastrukturna mreža, a izgradnjom mosta je obezbeđen prilaz saobraćajnicama u naselju koje bi trebalo da budu rekonstruisane.

Most za naselje Veselinovići je poslednji od sedam većih mostova koji su izgrađeni za nepune dve godine, a koji su porušeni u majskim poplavama, u koje je investirano oko 75 miliona dinara.

 

Pored velikih mostova građeni su i manji, a koji su od velikog značaja za meštane koji su, kako rekoše, “bili odsečeni od sveta”. Jedan od takvih je i most na Obnici kod Đedine brane u koji je Gradska direkcija uložila 4,4 miliona dinara, dok je preduzeće “Metalprom” doniralo metalnu konstrukciju čija je vrednost 800.000 dinara.

Sa druge strane Obnice, od glavnog puta Valjevo-Loznica, kuća Milenka Boškovića, koji je prezadovoljan što su on i njegove komšije konačno dobili, kako reče, "pravi" most. Opisuje da je stari bio pešački, napravljen od nekih šasija, koji je svaka veća voda obarala. "Ovaj most nam je premija, više vredi od celog kapitala koliko ga ima u mom selu", kaže Bošković.

Milenko Bošković

Milenko Bošković (Foto: VTV)

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je izgradnjom ovog mosta obezbeđena komunikacija za meštane iz sedam domaćinstava, koji nisu imali normalan prilaz ni pre majskih poplava pre dve godine, jer je most bio loš i privremen i zato ga je voda odnela. Jeremić objašnjava da je širina mosta u skladu sa brojem domaćinstava i frekvencijom saobraćaja.

“Bilo je komentara da je most mali i da ne mogu da se mimoiđu dva automobile, što je tačno, jer ovaj most nije ni pravljen za to nego je u funkciji sedam domaćinstava koji se nalaze s druge strane obale. U skladu sa brojem kuća i automobila uradili smo most”, odgovara na komentare Jeremić.

Najavljuje da će u ovoj godini biti izgrađena još četiri mosta u koje će biti investirano šest miliona dinara, dok će preduzeće „Metalprom“ donirati metalnu konstrukciju za most u Bukovici, gde ima 30 kuća, koje su za vreme visokog vodostaja odsečene od grada. Pored tog mosta biće izgrađeni u Jovanji, Medovici i u Oglađenovcu. „To su ti mali mostovi koji našim sugrađanima život čine lakšim i normalnijim“, kaže Jeremić.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 2 sati 47 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 9 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...