Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
17.03.2016, 08:01

Na “Kenguru bez granica” 1650 učenika

č: | fb:

Danas se u svetu održava međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica“, na kome će učestvovati 1650 takmičara iz Kolubarskog okruga. Podružnica matematičara Valjevo i matematičari u Kolubarskom okrugu u afirmativnoj akciji popularizacije matematike, kao i prošlogodišnji veoma zapaženi rezultati, učinili su da se interesovanje za ovo međunarodno takmičenje poveća.

Ove godine u svim valjevskim gradskim osnovnim školama, nekoliko seoskih škola, Gimnaziji i Medicinskoj školi, takmičiće se oko 1400 učenika od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Na takmičenju će učestvovati i učenici sa Uba, Ljiga, Mionice i Pecke. Na prošlogodišnjem takmičenju „Kengur bez granica“, kada je 1350 valjevskih učenika učestvovalo, osvojene su 23 medalje i 108 pohvala.

Takmičenje je namenjeno učenicima od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Na njemu učenici u celom svetu u isto vreme razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke, ali svako u svojoj školi. Cilj međunarodnog matematičkog takmičenja „Kengur bez granica“ je povećanje interesovanja za matematičke i prirodne nauke, kao i razvoj logičkog i kombinatornog mišljenja i korišćenja stečenih matematičkih i logičkih znanja. Zadaci na ovom takmičenju su veoma interesantni i slični zadacima koji se rešavaju na testovima inteligencije, a po nivoima težine dostupni su svim učenicima.

Sa brojem od 1650 takmičara, Kolubarski okrug biće pravo matematičko borilište i geografski deo Srbije u kome je procentnualno najveći broj učenika izašao na ovo međunarodno takmičenje. Biće to praznik matematike i nauke uopšte, u kome će pobediti najbolji, a uspeh postići svi, saopštila je Podružnica matematičara Valjevo.

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 16 sati 47 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 1 dan

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara