IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2014, 13:53

Letnji seminari do kraja juna

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici Petnica do kraja juna biće realizovane četiri letnje škole, matematike, hemije, biologije i fizike. Do 28. juna na programu je škola matematike u okviru koje će polaznici raditi projekte iz različitih interesantnih oblasti matematike koje njima, kao srednjoškolcima, nisu posebno bliske.

Takođe do 28. juna na programu je letnja škola hemije. Seminar je namenjen savladavanju osnovnih laboratorijskih tehnika i realizuje se kroz veći broj teorijskih predavanja i laboratorijske vežbe u okviru osnovnog kursa iz analitičke hemije.

U okviru letnje škole fizike  do kraja juna polaznici će raditi eksperimente iz raznih oblasti fizike, od mehanike, preko termodinamike, elektrotehnike do optike. U istom vremenu biće realizovana letnja škola biologije kroz koju će se polaznici upoznati sa osnovnim metodama laboratorijskog i terenskog rada.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 26 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 10 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara