Zoran Đorđević  (foto: Đorđe Đoković)
Zoran Đorđević (foto: Đorđe Đoković)
19.03.2016, 10:23

Ministar Zoran Đorđević na zakletvi u Valjevu

č: | fb:

U Drugom centru za obuku Vojske Srbije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, zakletvu su danas položili vojnici martovske klase, koji su se prijavili za doborovljno služenje roka u VS, slušaoci klase rezervnih oficira i profesionalni vojnici. Svečanosti je prisustvovao Zoran Đorđević, ministar odbrane Srbije, koji je poručio da će Srbija ostati vojno neutralna.

Zakletvu su položila 177 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, među njima i 39 devojaka, kao i 37 rezervnih oficira i tri profesionalna vojnika.

Zoran Đorđević na polaganju zakletve

Zoran Đorđević na polaganju zakletve (Foto: Đorđe Đoković)

Ministar odbrane Zoran Đorđević je konstatovao da je sve veći broj mladih ljudi koji su opredeljeni da časno služe otadžbini i nastave bogatu istoriju i tradiciju.

„Onaj ko izabere da postane vojnik zavređuje posebno poštovanje jer biti vojnik znači služiti opštem dobru, biti spreman na brojne napore i odricanja, a to ne može svako. Srpski vojnik je uvek bio hrabar, pošten i častan, spreman da stane u odbranu pravde, svog naroda i da zaštiti ljudsko dostojanstvo“, rekao je ministar vojni.

Vojska Srbije

Vojska Srbije (Foto: Đorđe Đoković)

Ministar odbrane je poručio da Vojska Srbije jeste i biće pouzdan oslonac državi, spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove i bitno doprinese bezbednosti, kako u regionu tako i u svetu. „Sarađivaćemo sa svim oružanim snagama svih kontinenata, doprinoseći jačanju kredibiliteta Srbije, a ostati vojno neutralni“, rekao je danas u Valjevu prilikom polaganja zakletve ministar odbrane Zoran Đorđević.

Polaganje zakletve

Polaganje zakletve (Foto: Đorđe Đoković)

Polaganje zakletve

Polaganje zakletve (Foto: Đorđe Đoković)

Svečanosti u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“, uz roditelje i rodbinu mladih vojnika, prisustvao je načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević, vladika valjevski Milutin (Knežević), kao i visoki oficiri Vojske Srbije. I pored toga što je bila najavljena, današnjoj svečanosti polaganja zakletve, nije prisustvovala delegacija Grada sa Valjeva. Prethodnih godina to su najčešće činili predsednik ili zamenik predsednika Skupštine grada.

 

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati 13 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara