Sajam zapošljavanja (foto: Đorđe Đoković)
Sajam zapošljavanja (foto: Đorđe Đoković)
24.03.2016, 08:02

Ugovori sa poslodavcima do kraja meseca

č: | fb:

Ugovori sa poslodavcima o zapošljavanju radnika koje će finansirati Grad sa 15 miliona dinara kroz Loklani akcioni plan zapošljavanja biće potpisani do kraja meseca, rečeno je Kolubarskm.rs u Gradskoj upravi.

Početkom marta najavljeno je da će najkasnije do sredine meseca biti potpisani ugovori sa poslodavcima kojima su odobrena sredstva iz gradske kase za zapošljavanje radnika, međutim to još uvek nije učinjeno. Član Gradskog veća i član Komisije za dodelu sredstava Nikola Radojičić kaže da je Kmisija završila svoj deo posla, gradonačelnik je potpisao odluku i sada je na potezu Nacionalna služba za zapošljavanje.

„Gradonačelnik je još prošle nedelje potpisao odluku o raspodeli novca iz gradske kase za zapošljavanje radnika po predlogu Komisije za dodelu sredstava. Odluka je odmah upućena Nacionalnoj služni za zapošljavanje, filijala Valjevo, sa kojom imamo potpisan sporazum. Naime, program zapošljavanja koji finansira Grad Valjevo se realizuje preko Nacionalne službe, koja treba da pripremi ugovore koje će potpisati sa poslodavcima i Gradom. Na osnovu tih ugovora poslodavci angažuju lica koja su na evidenciji Nacionalne službe“, objašnjava proceduru Radojičić.

Sudeći po dosadašnjem iskustvu, ta procedura ne bi trebalo da traje duže od deset dana, tako da Radojičić očekuje da će sve biti završeno do 1. aprila. Dodaje da ima uveravanja iz Nacionalne službe za zapošljavanje da „užurbano rade i da će ugovori biti spremni do kraja meseca“.  

Nikola Radojičić

Nikola Radojičić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Član Gradskog veća i član Komisije za dodelu sredstava Nikola Radojičić odbacuje bilo kakvu sumnju da je, prilikom odlučivanja o tome kome dodeliti novac kroz Loklani akcioni plan zapošljavanja, bilo nekih malverzacija.

“Odluku koju potpiše gradonačelnik ne može niko da menja. Dakle, gradonačelnik je prihvatio predlog Komisije, potpisao i to je prosleđeno u Nacionalnu službu za zapošljavanje, koja nema pravo ispravke. Gradonačelnik jedini može da izmeni predlog Komisije, ali on to nije učinio”, objasnio je Nikola Radojičić.

Na ovogodišnji konkurs za realizaciju Loklanog akcionog plana zapošljavanja Valjeva javilo se 307 lica, a Komisija je izaberala 135-oro kojima će biti odobrena sredstva.

Ove godine Grad sa 15 miliona dinara finansira zapošljavanje kroz četiri programa – subvencije poslodavcima za novootvorena radna mesta, za samozapošljavanje, za zapošljavanje kroz javne radove i kroz program stručne prakse. Najviše radnika biće angažovano kroz javne radove.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 3 sati 50 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...