Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
25.03.2016, 11:08

Čestitka gradonačelnika za katolički Uskrs

č: | fb:

Gradonačelnik Stanko Terzić je uputio čestitku don Antunu Kragolu, župniku  Rimokatoličke Župe Svete Obitelji, povodom predstojećeg praznika Uskrsa. „Danas na Veliki petak, danu koji prethodini jednom od najvećih hrišćanskih praznika- Uskrsu, svim vernicima katoličke veroispovesti, Vašoj crkvenoj zajednici i Vama lično, upućujem čestitke, u ime građana Valjeva i u svoje ime!

Veliki petak je simbol stradanja i žalosti, žrtvovanja Isusa Hrista zbog opšteg dobra i njegove ljubavi prema ljudskom rodu. Njegovo vaskrsnuće je simbol pobede dobrog nad zlim i pobede vere i upornosti.

Svedoci smo pogrešnih tumačenja vere i ideologija širom planete, što za posledicu ima velike ljudske gubitke i razaranja. U našim zajednicama puno je prilika da pokažemo da li smo razumeli one dobre poruke koje nam šalju sve vere i učenja ovog sveta.

Zahvalan sam što u našoj sredini preovladava razum i ljubav i siguran da će tako biti i ubuduće, jer radimo zajedničkim snagama na unapređenju života svih sugrađana. Sa željom da predstojeći praznik proslavite u radosti i zdravlju, čestitam Uskrs“, kaže se u čestitki gradonačelnika.

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 sati 8 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...