Hotel Grand (foto: Đorđe Đoković)
Hotel Grand (foto: Đorđe Đoković)
26.03.2016, 09:40

Pomoć za troje Tomića

č: | fb:

Modna agencija „Novo lice“ organizuje u hotelu „Grand“ od 20 časova humanitarnu modnu reviju, čiji je prihod namenjen kao pomoć porodicama sa više dece koja se nalazi u teškim materijalnim i socijalnim uslovima.

Pomoć večerašnje modne revije namenjena ja za 15-godišnju Sandru, 14-godišnjeg Ljubišu i 10-godišnju Tamaru Tomić iz Divaca, koji su 2007. godine ostali bez oca, pošto je iznenada preminuo u svojoj 31-oj godini. Četiri meseca kasnije majka ih je napustila, pa su staratelji i hranitelji ovih mališana postali očevi roditelji Vladimir i Miroslava.

Staratelji mališana su nezaposleni, slabog imovinskog i zdravstvenog stanja, tako da se porodica Tomić izdržava samo od 10.000 dinara mesečno očeve penzije i naknade za hranitelje. Reč je o deci koja su, iako odrastaju bez roditeljske ljubavi, vaspitana, skromna, solidarna i dobri i primereni đaci.

Sandra je učenica prvog razreda Poljoprivredne škole i bez obzira na to što ima nemalih problema sa vidom, zbog čega ima dioptriju od minus 12 i uz naočare mora da nosi sočiva, nedavno je osvojila diplomu na konkursu Foto saveza Srbije za omladinsku fotografiju „Ivanovo 2015“.

Ljubiša, osnovac u Divcima, talentovani je fudbaler u kategoriji pionira valjevskog „Krušika“ sa već 25 medalja, pehara i diploma, zbog čega je interesovanje za njega izrazio beogradski „Partizan“. Najmlađa Tamara je počela da trenira odbojku.

O mališanima porodice Tomić pisao je dnevni list „Blic“ u svojoj humanitarnoj akciji „Srce za decu“.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 2 sati 50 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 8 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar