Parking u Naselju Sretena Dudića (foto: Đorđe Đoković)
Parking u Naselju Sretena Dudića (foto: Đorđe Đoković)
30.03.2016, 15:57

Za parkinge u centru čeka se saglasnost "Krušika"

č: | fb:

Završeno je asfaltiranje parking mesta u Naselju Sretena Dudića, dok se u Naselju Milivoja Bjelice radovi privode kraju. Parkirališta površine blizu 3.000 kvadrata u ova dva naselja bila su neasfaltirana i blatnjava decenijama i sada su konačno došla na red za sređivanje u koja je uloženo, u okviru zajedničkog tendera investicionog održavanja nekoliko ulica i parkinga, 39 miliona dinara. 

Parking u Naselju Milivoja Bjelice

Parking u Naselju Milivoja Bjelice (Foto: Đorđe Đoković)

I za razliku od parkirališta u stambenim naseljima gde su imovinski odnosi rešeni i jasni, problem su parcele koje nisu u vlasništvu Grada. Veliki problem su parkirališta, koja su praktično dvorišta, poput onih u Karađorđevoj ulici preko puta Osnovnog suda, u Karađorđevoj 101 i u Hajduk Veljkovoj ulici.

Parking u Karađorđevoj, preko puta suda

Parking u Karađorđevoj, preko puta suda (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da bi i ta parkirališta koja su u centru grada, a u lošem su stanju, bila asfaltirana da su u vlasništvu Grada. „Dvorište u Karađorđevoj ulici preko puta Osnovnog suda i u Hajduk Veljkovoj ulici su u vlasništvu ‘Krušika’, dok je parcela iza apoteke 101 u vlasništvu Vojske. Poseban problem nam je dvorište preko puta Suda gde mora da se radi vodovodna i kanalizaciona mreža, jer je tu sve uništeno”, kaže Jeremić.

Dodaje da je Gradska uprava još pre dve godine „Krušiku” uputila dopis u kome traži saglasnost da obavi radove na parcelama koje su u vlasništvu te vojne fabrike, tačnije da asfaltiraju parking mesta, ali još uvek nema nikakvog odgovora. „Pre tri meseca razgovarao sam i sa direktorom ‘Krušika’, međutim i njemu su ruke vezane, jer se čeka odluka Nadzornog odbora ‘Krušika’. Dakle, čim dobijemo saglasnost, mi krećemo u sređivanje i tih parkirališa”, rekao je Jeremić.  

Naselje Sretena Dudića

Naselje Sretena Dudića (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Gradske direkcije najavio je da će ovih dana biti uređene i zelene površine u Naselju Sretena Dudića, a u planu su rekonstrukcija betonskoh staza kroz naselje, obnavljanje mobilijara za decu i izgradnja dečjeg igrališta.

Žitelji naslja Sretena Dudića pitaju kada će biti rešen višegodišnji problem vode koja se skuplja zbog curenja „česme pod brdom”.

„Sredićemo prilaze kontejnerima, stepeništu i taj deo oko česme, jer to nisu veliki problemi i poslovi”, poručio je Dragan Jeremić.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 19 sati 53 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 3 komentara

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara