Sajam vina (foto: Đorđe Đoković)
Sajam vina (foto: Đorđe Đoković)
31.03.2016, 14:05

Otvoren Kolubarski sajam vina

č: | fb:

Drugi Kolubarski sajam vina organizovan je danas na Poslovnom fakultetu Valjevo Univerziteta Singidunum. Na ovoj jednodnevnoj manifestaciji učestvuje 12 proizvođača vina iz Negotina, Vršca, Iriga, Požarevca, Lazarevca, Temerina i Valjeva i jedan proizvođač rakije iz Valjeva.

Kolubarski sajam vina otvorio je načelnik jedna od dve gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić poručivši vinarima da će Grad finansijski pomoći razvoj i unapređenje vinarastva u valjevskom kraju.

“Valjevo iz godine u godinu postaje sve zanačajniji centar u oblasti vinarstva. Grad izdvaja subvencije za poljoprivredu, istina je da to nisu velika sredstva jer smo ograničeni republičkim zakonima. Ove godien već smo pripremili odluke kako bi značajnije podržali poljoprivredu, što podrazumeva i podršku vinarstvu“, rekao je Vujić Subotić.

Sajam vina

Sajam vina (Foto: Đorđe Đoković)

Profesor dr Olivera Nikolić, dekan Poslovnog fakulteta Valjevo Univerziteta Singidunum, kaže da je Kolubarski sajam vina divan spoj. “Vas koji ste kreirali i osmislili ovaj sajam, vas koji ste napravili divna vina i nas koji smo bili kreativni da iškolujemo divne i pametne devojke i mladiće. Svi zajedno možemo dosta toga. Valjevo nam je na prvom mestu i u srcu i moglo bi i bolje i više, ali je potrebno da se svi potrudimo da sa svojih mesta uradimo bolje i više“, poručila je Olivera Nikolić na otvaranju Kolubaraskog sajma fina.

Manifestacija je nastala prošle godine na inicijativu studenata treće godine Poslovnog fakulteta u okviru projektne nastave i praktičnog istraživanja. „Vino ima potencijal i u valjevskom kraju, otuda smo želeli da razvijamo vinski turizam, da promovišemo i afirmišemo, pre svega, vinare Kolubarskog okruga, ali i da predstavimo proizvođače vina iz Srbije, kaže studentkinje Jelena Tejić, PR Kolubarskog sajma vina. Sajam je i prilika buduće saradnje vinara iz Srbije.

Sajam vina

Sajam vina (Foto: Đorđe Đoković)

Pored proizvođača vina na Sajmu učestvuju ikonopisac Nenad Huber iz Belanovice koji pored ikona, pravi drvene kutije za vino, primenjena umetnica Zagorka Stojanović iz Udruženja „Tkački dvor Rakari“. Sajam je otvorio gradski hor „Abrašević“, tokom sajma muziku puštao DJ Nemanja Nikić

Podršku manifestaciji pružili su Grad Valjevo i Turistička organizacija Valjevo.

  

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 20 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 45 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar