Pobednička ekipa sa profesorkom Ekonomske škole (foto: Đorđe Đoković)
Pobednička ekipa sa profesorkom Ekonomske škole (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2016, 13:16

Ekipa Ekonomske škole najbolja u Srbiji

č: | fb:

Valjevska Ekonomska škola osvojila je ekipno prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike u okviru Zajednice ekonomskih, pravno-birotehničkih i ugostiteljskih škola Srbije. Najuspešniji na ovom takmičenju bio je Nikola Petrić, učenik prvog razreda, koji je osvojio prvo mesto, Neda Vesić učenica drugog razreda bila je treća, Biljana Popović učenica četvrtog razreda osvojila je šesto mesto, dok je Gvozden Dragojlović učenik trećeg razreda zauzeo sedmo mesto.

Na ovom takmičenju, koje je održano ovog vikenda u Beogradu pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ekonomskog fakulteta, učestvovalo je 52 ekipe iz cele Srbije, a ekipa Ekonomske škole „Valjevo“, koju čine četiri učenika, po jedan iz prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda koje je pripremala profesorka Danijela Pantelić, bila je najuspešnija.

Direktor Ekonomske škole Dragan Timotić ponosan je na svoje učenike i zadovojan ostvarenim rezultatom. „Ponos i zadovoljstvo su utoliko veći jer smo poslednji put najbolji iz matematike na Republičlkom takmičenju bili 2008. godina, kada smo takođe osvojili ekipno prvo mesto. Pre toga smo prvi bili 2003. godine, i evo posle osam godina smo ponovo najbolji u Srbiji“, rekao je direktor Ekonomske škole. Poseban uspeh je i to što su valjevski srednjoškolci među deset najbojih matematičara srednjih ekonomskih škola u Srbiji.

Prema Pravilniku održavanja Republičkog takmičenja iz matematike, Ekonomska škola „Valjevo“, kao ekipni pobednik, biće organizator ovog takmičenja sledeće školske godine. „To je čast i potvrda našeg uspeha. Biti domaćin Republičkom takmičenju znači da ste organizaciju zaslužili dobrim rezultatima na prethodnom takmičenju“, kaže Dragan Tomić i dodaje da je Ekonomska škola već bila domaćin nekoliko republičkih takmičenja, tako da im iskustva ne manjka.

Za učenike Ekonomske škole predstoje još dva takmičenja, na kojima će, veruju, ostvariti dobre rezultate –  Republičko takmičenje iz istorije, na kome će učestvovati dvoje učenika i Književna olimpijada Srbije, gde će Ekonomsku školu predstavljati jedna učenica. 

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 16 sati 47 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 1 dan

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara