Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2016, 16:48

U Valjevu do 18 časova glasalo 43,91 posto birača

č: | fb:

U Valjevu je do 18.00 časova na vanredne parlamentarne i redovne lokalne izbore izašlo 43,91 posto birača, rekao je predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Vladan Jerinić. On očekuje da će izlaznost na izborima biti preko 50 posto, što ja na nivou prethodnih izbora 2014. Prema podacima Opštinske izborne komisije do 18.00 časova izlaznost na Ubu je 51,7 posto.

Najveća izlaznost zabeležena je na biračkom mestu „Radnički” na Petom puku, gde je do 18.00 časova glasalo 48,65 posto punoletnih građana, dok je najslabiji odziv glasača bio u Goriću, gde je glasalo 36,96 birača. ”Zapravo najveća izlaznost se beleži i Goloj glavi preko 71 posto, ali tu je u birački spisak upisamo samo 124 birača”, objašnjava Jerinić.

Predsednik GIK-a kaže da u Valjevu nije bilo većih problema i nepravilnosti. Zvanično je evidentirana jedna nepravilnost i to na biračkom mestu broj 15. U OŠ „Andra Savčić”, kada je jedna gospođa u glasačku kutiju ubacila dva listića bele boje (za parlamentarne izbore), što su uočili članovi biračkog odbora zbog čega je na tom biračkom mestu bilo prekinuto glasanje. Jerinić dodaje da je potom načinjena još jedna nepravilnost kada su otvorili glasačku kutiju pokušavajući da „utvrde" koji je glasački listić višak i da ga izbace iz kutije.

Vlada Jerinić kaže da će GIK preliminarne rezultate lokalnih izbora u Valjevu imati do ponoći.

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 43 minuta

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.