Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
25.04.2016, 10:20

Euforije nema, razgovori o koaliciji posle Uskrsa

č: | fb:

“Euforije zbog pobede nema, odmah ćemo početi da radimo, kako bi korist od toga imalo Valjevo i njeni građani”, rekao je u izbornoj noći predsednik valjevskih naprednjaka i kandidat za gradonačelnika Slobodan Gvozdenović.

Poručio je da Gradska vlada mora ići u korak sa Republičkom vladom, međutim nije mogao da precizira koje partije će biti deo republičke vlasti, ali pretpostavlja da će to biti i socijalisti. Gvozdenović najavljuje razgovore sa partijama o eventualnoj koaliciji, ali tek nakon Uskrsa.

 “Moramo da sednemo da se dogovorimo sa svim učesnicima političkog života u Valjevu na koji način možemo brzo da pokrenemo grad i da ga izvučemo iz ovog blata. Svakako, da dve najveće liste, SNS i SPS, moraju imati ozbiljne i konstruktivne razgovore. Kakav dogovor će ’pasti’ ja ne mogu ništa da kažem dok ne proslavimo Uskrs i dok se glasovi do kraja ne prebroje, ali i dok se ne otklone sve nepravilnosti koje su bile na biračkim mestima. I naravno moramo sačekati i odluku GIK-a“, rekao je Gvozdenović.

Lider valjevskih naprednjaka je zadovoljan ishodom lokalnih i parlamentarnih izbora, pobedom koalicije okupljene oko SNS-a, i dodao da nije veliko iznenađenje to što je lokalna lista naprednjaka za nekoliko procenata zaostala za republičkom listom. “Računali smo da za republičkom listom zaostanemo 10 procenata, ali bojim se da je zaostatak veći”, rekao je Gvozdenović.

Što se tiče ostalih partija i njihovog rezultata na vanrednim parlamentarnim i redovnim lokalnim izborima, on smatra da je rezultat koji je ostvarila SPS i Ivica Dačić za proučavanje.

“Neverovatno je da lokalna lista socijalista u odnosu na republičku dobije tri puta više glasova i čini mi se da je gospodin Jeremić bio na Dačićevom mestu republički izbori bi izgledali drugačije”, smatra lider valjevskih naprednjaka i kandidat za gradonačelnika Slobodan Gvozdenović.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 15 sati

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.