Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
27.04.2016, 19:17

Ponavljanja izbora neće biti

č: | fb:

Neće biti ponavljanja izbora na dva biračka mesta u Valjevu. Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je prigovore SNS-a i Pokreta “Dosta je bilo” na rešenje GIK-a da se ponavljaju izbori “zbog nepravilnosti i neusaglašenih podataka u zapisnicima sa dva biračaka mesta 1 i 31“.

SNS i Pokret „Dosta je bilo“ u prigovorima navode da Gradska izborna komisija (GIK) nije nadležna, kao i to da su propustili zakonski rok za donošenje rešenja na osnovu uočenih nepravilnosti na dva biračka mesta.

Predsednik GIK-a Vladan Jerinić za Kolubarske.rs kaže da je GIK prihvatio prigovor u delu koji se odnosi na propuštanje rokova, jer je po zakonu GIK trebalo da donese rešenje šest sati od trenutka kada su utvrđene nepravilnosti.

Kako nam je rečeno nepravilnosti su uočene nakon pregleda zapisnika sa dva sporna biračka mesta, a to je bilo u ranim jutarnjim satima, tako da je rok bio najkasnije do 10.00 časova. Takođe, Kolubarske.rs saznaju da su predsednik i sekretar GIK-a „preuzeli odgovornost zbog propuštaja roka“.

Što se tiče, dela prigovora SNS-a i Pokreta "Dosta je bilo", koji se odnosi na to da GIK nema nadležnost za donošenje rešenja o poništavanju izbora zbog nepravilnosti ili da „nema mandat za takvo odlučivanje“, taj deo prigovora Gradska izborna komisija (GIK) je odbila.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 2 sati 7 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 2 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara